Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db sous vide csirkemell supreme
- 1 kisebb brokkoli
- 1 kisebb karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 kisebb fej karfiol
- 10 ml alaplé vagy víz
- 100 g vaj
- Só
- Bors
- Pár csepp citromlé
- Borsóhajtás vagy -csíra
- Kevés olaj
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel őket egyenlő méretű darabokra.
- 2A zöld színű zöldségeket mindig érdemes blansírozni, tehát forró sós vízben pár percet főzni, majd jeges vízben azonnal lehűteni.
- 3A gyökérzöldségeket kevés vajon egy csipet sóval lefedve pároljuk meg – de ne teljesen puhára – ha szükséges pár kanál alaplé vagy víz hozzáadásával.
- 4Adjuk a gyökérzöldségekhez a többi zöldséget, ízesítsük sóval, pár csepp citrommal, bármilyen zöldfűszerrel.
- 5A csirkemellet tasakkal együtt tegyük meleg vízbe 15 percre, majd bontsuk ki, öntsük le a levét és töröljük szárazra.
- 6Forró serpenyőben, kevés olajon süssük pirosra a bőrös oldalát.
- 7Dobjunk rá kevés vajat és azzal locsolgatva süssük még 10 percig, míg alaposan átmelegszik.
- 8Tálaljuk a nyári főzelékkel.
Tip
A sous vide tasakban lévő szaftot ne dobjuk ki, szószokhoz, öntetekhez, mártásokhoz kiváló.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!