Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 db (egyenként 150 g) pontyfilé
  • 400 g burgonya
  • 40 g sima liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál édes pirospaprika
  • 1 kanál disznózsír
  • Metélőhagyma díszítéshez
  • Citrom ízesítéshez

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Mosd meg a hámozatlan burgonyát, majd sós vízben lassan főzd meg. Öntsd ki a főzővizet, hagyd kihűlni a burgonyákat, majd vágd őket egyenként nyolcfelé.
  • 2
    Tisztítsd meg a filéket, majd töröld őket szárazra. Ezután egymástól fél cm-es távolságra vágj mélyedéseket a halfilékbe azok bőrös oldalán. Hámozd meg a fokhagymát. Préselj össze egy gerezdet és keverd össze egy csipet sóval, majd dörzsöld be vele a hal bőr nélküli oldalát. A második gerezdet vágd szeletekre, ezeket pedig nyomkodd a ponty bőrébe vágott mélyedésekbe. Sózd meg a halat mindkét oldalán. Keverd össze a borsot és a lisztet, majd forgasd meg benne a halat.
  • 3
    Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten. Fektesd a halakat a serpenyőbe, először a bőrrel lefelé és süsd őket négy percig. Ezután fordítsd meg őket, tedd a serpenyőbe a felszeletelt burgonyát, és 4-5 percig süsd együtt a hallal, amíg aranyló színű nem lesz minden.
  • 4
    Sózd meg és tálald ízlés szerint apróra vágott metélőhagymával, valamint egy szelet citrommal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

2 db (egyenként 150 g) pontyfilé