8 DARAB
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 200 g Lurpak enyhén sózott dán vaj a kiflik megkenéshez
- 2 kávéskanál Salins 02 Cis Tengeri só
- 200 ml langyos Maszlik hőkezelt friss tej
- 700 g liszt
- 2 teáskanál cukor
- 50 g friss élesztő vagy ennek megfelelő szárított
- 150 g kefir
- 2 egész tojás
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A vaj kivételével keverd össze egy tálban a hozzávalókat és alaposan dagassz belőlük tésztát, majd fedd le és tedd egy órára hűtőbe.
- 2A kelesztési idő lejárta után tedd a tésztát lisztezett deszkára, oszd nyolc részre és gyúrj belőle gombócokat. Minden gombócot nyújts 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy tésztalapokat kapj, majd rétegezd őket egymásra. Egy tésztalapot kenj meg a lehűtött reszelt vaj 1/7 részével, borítsd be a következő tésztalappal, ismét kend meg a vajjal, majd folytasd, amíg el nem fogynak a tésztalapok. Az utolsó tésztalap tetejét már ne kend meg.
- 3Az így kapott tésztát nyújtsd ki amilyen vékonyra csak tudod, majd oszd 12 darab háromszög alakú részre. A részeket tekerd fel kifli alakúra és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, takard le konyharuhával és pihentesd 30 percig.
- 4A megkelt kifliket kend meg a felvert tojással. 170°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt süsd készre.
- 5Hogy sütés közben gőz képződjön, tegyél a sütő aljába egy vízzel megtöltött hőálló tálat.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1Elkészítési idő: 2 óra
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!