Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 200 g Lurpak enyhén sózott dán vaj a kiflik megkenéshez
  • 2 kávéskanál Salins 02 Cis Tengeri só
  • 200 ml langyos Maszlik hőkezelt friss tej
  • 700 g liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • 50 g friss élesztő vagy ennek megfelelő szárított
  • 150 g kefir
  • 2 egész tojás

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A vaj kivételével keverd össze egy tálban a hozzávalókat és alaposan dagassz belőlük tésztát, majd fedd le és tedd egy órára hűtőbe.
  • 2A kelesztési idő lejárta után tedd a tésztát lisztezett deszkára, oszd nyolc részre és gyúrj belőle gombócokat. Minden gombócot nyújts 2-3 mm vastagságúra úgy, hogy tésztalapokat kapj, majd rétegezd őket egymásra. Egy tésztalapot kenj meg a lehűtött reszelt vaj 1/7 részével, borítsd be a következő tésztalappal, ismét kend meg a vajjal, majd folytasd, amíg el nem fogynak a tésztalapok. Az utolsó tésztalap tetejét már ne kend meg.
  • 3Az így kapott tésztát nyújtsd ki amilyen vékonyra csak tudod, majd oszd 12 darab háromszög alakú részre. A részeket tekerd fel kifli alakúra és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, takard le konyharuhával és pihentesd 30 percig.
  • 4A megkelt kifliket kend meg a felvert tojással. 170°C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt süsd készre.
  • 5Hogy sütés közben gőz képződjön, tegyél a sütő aljába egy vízzel megtöltött hőálló tálat.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1Elkészítési idő: 2 óra
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK