4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 1 teáskanál cukor
- 25 g friss élesztő
- 500 g liszt
- 1 teáskanál só
HOZZÁVALÓK A FOKHAGYMÁS OLAJHOZ
- 50 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ
- Reszelt sajt
- Tejföl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Először a fokhagymás olajat készítsd el. Öntsd egy kis tálkába a vizet az olajjal, add hozzá a reszelt fokhagymát, keverd össze és hagyd állni.
- 2A tésztához 3,5 dl vízben keverd el a cukrot, morzsold bele az élesztőt és hagyd felfutni.
- 3A lisztbe keverd bele a sót, add hozzá a felfuttatott élesztős vizet és alaposan dolgozd ki a tésztát. Mikor már szép sima, locsold meg a tetejét egy evőkanál olajjal, majd konyharuhával letakarva tedd meleg helyre, hogy duplájára keljen (kb. 30-40 perc).
- 4Mikor a tészta megkelt, beolajozott kézzel formálj tetszőleges méretű cipókat, majd a széleit húzogatva formázd meg a lángost és forró olajban mindkét oldalát süsd aranysárgára.
- 5Ízlés szerint fokhagymás olajjal megkenve, tejföllel és reszelt sajttal tálald.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!