Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Is this your location?

Enter your address to view exact delivery times and relevant assortment.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 1 teáskanál cukor
  • 25 g friss élesztő
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál só

HOZZÁVALÓK A FOKHAGYMÁS OLAJHOZ

  • 50 ml olaj
  • 3 gerezd fokhagyma

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ

  • Reszelt sajt
  • Tejföl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Először a fokhagymás olajat készítsd el. Öntsd egy kis tálkába a vizet az olajjal, add hozzá a reszelt fokhagymát, keverd össze és hagyd állni.
  • 2
    A tésztához 3,5 dl vízben keverd el a cukrot, morzsold bele az élesztőt és hagyd felfutni.
  • 3
    A lisztbe keverd bele a sót, add hozzá a felfuttatott élesztős vizet és alaposan dolgozd ki a tésztát. Mikor már szép sima, locsold meg a tetejét egy evőkanál olajjal, majd konyharuhával letakarva tedd meleg helyre, hogy duplájára keljen (kb. 30-40 perc).
  • 4
    Mikor a tészta megkelt, beolajozott kézzel formálj tetszőleges méretű cipókat, majd a széleit húzogatva formázd meg a lángost és forró olajban mindkét oldalát süsd aranysárgára.
  • 5
    Ízlés szerint fokhagymás olajjal megkenve, tejföllel és reszelt sajttal tálald.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1
    Elkészítési idő: 20 perc + kelesztés + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A FOKHAGYMÁS OLAJHOZ

HOZZÁVALÓK A TÁLALÁSHOZ