Get exclusive benefits after your first order:

Delivery from 90 minutes

14 days free delivery

100% satisfaction guarantee

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 250 ml tej
  • 150 g finomliszt
  • Csipet só
  • 4 tojás
  • 120 g vaj

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

  • 500 g tehéntúró
  • 150 ml 20%-os tejföl
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 mk vanília őrlemény
  • Ízlés szerint gyümölcs

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Tejszínhab a fánkok tetejére

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd fel a tejet, add hozzá a vajat, a csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett mehet hozzá a liszt, amivel keverd csomómentesre. Akkor jó, amikor a tészta már elválik az edény falától. Ezt követően még 2-3 percig kevergesd, majd vedd le a tűzhelyről és pár percet hagyd hűlni, hogy ne legyen forró a tészta, mikor hozzátesszed a tojásokat.
  • 2
    Amikor kicsit hűlt, egy elektromos habverő segítségével, egyenként keverd hozzá a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan dolgozd ki, majd kanalazd a kivajazott, kilisztezett muffin formába a tésztát.
  • 3
    Sokan habzsákból adagolják a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, de ez a muffin formás sütés egy tuti módszer, így biztosan nem fog szétfolyni a tészta és szép formája lesz, szóval aki biztosra akar menni, annak ez ajánlott.
  • 4
    190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 18-20 perc alatt süsd készre a fánkokat. Fontos, hogy sütés közben ne nyisd ki az ajtót, hogy ne essen össze a tészta, és hogy a sütő aljába, egy hőálló tálba tegyél vizet, hogy sütés közben gőzöljön.
  • 5
    Amíg sül a tészta, keverd ki a krémet, ami semmi extra, a hozzávalókat egy villa segítségével keverd össze.
  • 6
    A megsült és kihűtött fánkok tetejét vágd le, töltsd be a krémet, helyezd vissza a “kalapjukat” és szórd meg porcukorral vagy ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatsz rá.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1
    30 perc + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET