1 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 700 g sertéslapocka
- 150 g füstölt szalonna
- 100 g kolozsvári szalonna
- 1 kg savanyúkáposzta
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 mokkáskanál frissen őrölt tarka bors
- 2 db babérlevél
- Szükség szerint só
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A füstölt szalonnát vágd apró kockákra, süsd zsírjára, tedd bele a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, majd pirítsd le. Ezt követően mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát. Öntsd fel pici vízzel, szórd meg a fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd forgasd össze. Add hozzá a kockára vágott húst, főzd fedő alatt 10 percet, majd mehet bele a káposzta (ha szükséges mosd át, akár többször is).
- 2Fedővel lefedve, többszöri kevés vízpótlással, főzd addig, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.
- 3Ízlés szerint tejföllel, friss kenyérrel kínálhatod.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 1Elkészítési idő: 90 perc
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!