




Tóalmási
Tóalmási nitritmentes füstölt nyers bőrös kötözött sonka combból
kb. 1,1 kgkb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Tóalmási Füstölt nyers bőrös kötözött sonka combból
A kellemesen füstölt, sós ízű sonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 60 napig. A sonka ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz. A Tóalmási füstölt kötözött sonka csont nélküli bőrös sertéscomb felhasználásával készül.
A kiformázott bőrös comb darabokat sonkahálóba húzzuk majd szárazon sózzuk, hagyományosan pácoljuk, érleljük és kőfüstölőben kemény fával füstöljük. A konyhasón kívül semmilyen más színező-, állományjavító-, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során. Főtten jól szeletelhető, alakja kissé hosszúkás, gömbölyded alakú, egyharmada–fele felületén bőrös, maximum 1 cm szalonnaréteggel.
Elkészítési javaslat
- A kötözött sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.
- Következő nap a sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.
- Főzzük tovább a sonkát és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldséggel, répával.
- Az így beízesített kötözött sonkát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.
- A kész sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.
- Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.
Termelői információ
A Tóalmási Kolbász Manufaktúra szenvedélyesen hisz a hagyományos, adalékmentes húsipari termékekben. Manufaktúrák Neked Kft. néven működik Magyarországon és a nemzetközi piacokon, ahol prémium minőségű, természetes alapanyagokból készült termékeivel szolgálja ki vásárlóit. Tóalmási kolbászai tradicionális receptek alapján, gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, és már országszerte elérhetők. A visszatérő vásárlóinak hűsége és bizalma motiválja nap mint nap, hogy a legjobbat nyújtsa.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartva a csomagolástól.
Forgalmazó
Manufaktúrák Neked Kft.
2252 Tóalmás, Fő út 148.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
Nyers bőrös sertéscomb csont nélkül |
Konyhasó |
természetes füst |
Tápérték: 100 g
Energia | 1201 kJ/286 kCal |
Zsír | 24 g |
amelyből telített zsírsavak | 7.5 g |
Szénhidrát | 0.5 g |
amelyből cukor | 0.5 g |
Fehérje | 18 g |
Só | 5 g |
Élelmi rost | g |