Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Tóalmási

Tóalmási nitritmentes füstölt nyers bőrös kötözött sonka combból

kb. 1,1 kg
Termelői

kb

A kiszállított tömeg szerinti ár

További információ

 7695 Ft 6990 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Tóalmási Füstölt nyers bőrös kötözött sonka combból

A kellemesen füstölt, sós ízű sonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 60 napig. A sonka ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz. A Tóalmási füstölt kötözött sonka csont nélküli bőrös sertéscomb felhasználásával készül. 

A kiformázott bőrös comb darabokat sonkahálóba húzzuk majd szárazon sózzuk, hagyományosan pácoljuk, érleljük és kőfüstölőben kemény fával füstöljük. A konyhasón kívül semmilyen más színező-, állományjavító-, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során. Főtten jól szeletelhető, alakja kissé hosszúkás, gömbölyded alakú, egyharmada–fele felületén bőrös, maximum 1 cm szalonnaréteggel.

Elkészítési javaslat

  1. A kötözött sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.
  2. Következő nap a sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.
  3. Főzzük tovább a sonkát és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldséggel, répával. 
  4. Az így beízesített kötözött sonkát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.
  5. A kész sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.
  6. Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.

Termelői információ

A Tóalmási Kolbász Manufaktúra szenvedélyesen hisz a hagyományos, adalékmentes húsipari termékekben. Manufaktúrák Neked Kft. néven működik Magyarországon és a nemzetközi piacokon, ahol prémium minőségű, természetes alapanyagokból készült termékeivel szolgálja ki vásárlóit. Tóalmási kolbászai tradicionális receptek alapján, gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, és már országszerte elérhetők. A visszatérő vásárlóinak hűsége és bizalma motiválja nap mint nap, hogy a legjobbat nyújtsa.

Tárolás

 

Száraz, hűvös helyen tartva a csomagolástól.

Forgalmazó

 

Manufaktúrák Neked Kft.

2252 Tóalmás, Fő út 148.

Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 50 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 4 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

Nyers bőrös sertéscomb csont nélkül
Konyhasó
természetes füst

Tápérték: 100 g

Energia1201 kJ/286 kCal
Zsír24 g
amelyből telített zsírsavak7.5 g
Szénhidrát0.5 g
amelyből cukor0.5 g
Fehérje18 g
5 g
Élelmi rost g