Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Kosár

Fagyasztott, hízott libamellfilé

kb. 0,58 kg

kb

A kiszállított tömeg szerinti ár

További információ

 6068 Ft 10 490 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Fagyasztott, hízott libamellfilé

Fagyasztott, tisztított, vákuumfóliázott nyers, hízott libamell filé.

Felhasználás

Kiengedés és felbontás után, ízlés szerint fűszerezve süsd.

Libamell filé Márton napra

Hozzávalók:

  • 5 db libamell filé

Az alapléhez:

  • 1 db póréhagyma
  • 4-5 szem egész bors
  • 2 db zellerszár
  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom héja
  • pár szál kakukkfű
  • negyed csokor petrezselyem

A burgonyapüréhez:

  • 4-5 db burgonya
  • 1 fej lilahagyma
  • 5-6 db libatepertő
  • vaj

Borsó mártás:

  • zöldborsó
  • póréhagyma
  • vaj
  • tejszin
  • alaplé

Elkészítés

Hideg vízben tedd fel főni az alaplét, forrás után 4-5 percig főzd majd szűrd le és tedd félre. A burgonyát is tedd fel főni, majd ha kész, vajjal készítsd el a pürét! Add hozzá az apróra vágott lilahagymát és pár szem borsot! Az egészet tedd bele sütőformába és a tetejét szórd meg az apróra vágott tepertővel! Sütőbe csak akkor rakd, ha már a libamelleket kivetted a sütőből pihentetni!
A mell filéket alaposan mosd meg, a bőrét alaposan irdald be vigyázva, hogy a húst ne vágd meg! Sóval, borssal fűszerezd! Mást nem igényel!
Újra forrald fel az alaplét majd forrás után vedd le a tűzről, és rakd bele a melleket! Fedő alatt 5 percig tartsd, utána szedd ki! Hagyd kihűlni!
Miután megszáradt és kihűlt, egy serpenyőt hevíts fel és tedd bele a melleket bőrével lefelé! Semmilyen zsiradékot ne használj, csak azt ami kisül a mell bőréből. A bőrén 4-5 percig süsd, a másik oldalon pedig maximum egy percig! Ha ezzel megvagy, akkor tedd tepsibe szintén bőrével lefelé és a 220 C fokra előmelegített sütőbe rakd be! 
Ha megvan a mell sütése, akkor vedd ki egy tálcára és pihentesd 10 percig a szeletelés előtt!
Miközben pihen a hús, mehet a sütőbe a püré előmelegített sütőbe 190 C fokra és 10 percre! Nekiállhatsz a borsómártásnak!
Miután leöntötted a zsírt a serpenyőből, vajon futtasd meg a póréhagymát! Tegyél hozzá egy keveset az alapléből, sózd és borsozd, add hozzá a tejszínt, keverd el és a pihenő hús alól kanalazz bele a mártásba a húsléből! Forrald össze és kész!

Tárolás

Fagyasztva, -18°C-on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

Integrál Zrt.
Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 101.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Libamell filé

Tápérték: 100 g

Energia1552 kJ/371 kCal
Zsír33.6 g
amelyből telített zsírsavak9.8 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje15.86 g
0.07 g
Élelmi rost g