

Fagyasztott, hízott libamellfilé
kb. 0,58 kgkb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Fagyasztott, hízott libamellfilé
Fagyasztott, tisztított, vákuumfóliázott nyers, hízott libamell filé.
Felhasználás
Kiengedés és felbontás után, ízlés szerint fűszerezve süsd.
Libamell filé Márton napra
Hozzávalók:
- 5 db libamell filé
Az alapléhez:
- 1 db póréhagyma
- 4-5 szem egész bors
- 2 db zellerszár
- 2 db sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom héja
- pár szál kakukkfű
- negyed csokor petrezselyem
A burgonyapüréhez:
- 4-5 db burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 5-6 db libatepertő
- vaj
Borsó mártás:
- zöldborsó
- póréhagyma
- vaj
- tejszin
- alaplé
Elkészítés
Hideg vízben tedd fel főni az alaplét, forrás után 4-5 percig főzd majd szűrd le és tedd félre. A burgonyát is tedd fel főni, majd ha kész, vajjal készítsd el a pürét! Add hozzá az apróra vágott lilahagymát és pár szem borsot! Az egészet tedd bele sütőformába és a tetejét szórd meg az apróra vágott tepertővel! Sütőbe csak akkor rakd, ha már a libamelleket kivetted a sütőből pihentetni!
A mell filéket alaposan mosd meg, a bőrét alaposan irdald be vigyázva, hogy a húst ne vágd meg! Sóval, borssal fűszerezd! Mást nem igényel!
Újra forrald fel az alaplét majd forrás után vedd le a tűzről, és rakd bele a melleket! Fedő alatt 5 percig tartsd, utána szedd ki! Hagyd kihűlni!
Miután megszáradt és kihűlt, egy serpenyőt hevíts fel és tedd bele a melleket bőrével lefelé! Semmilyen zsiradékot ne használj, csak azt ami kisül a mell bőréből. A bőrén 4-5 percig süsd, a másik oldalon pedig maximum egy percig! Ha ezzel megvagy, akkor tedd tepsibe szintén bőrével lefelé és a 220 C fokra előmelegített sütőbe rakd be!
Ha megvan a mell sütése, akkor vedd ki egy tálcára és pihentesd 10 percig a szeletelés előtt!
Miközben pihen a hús, mehet a sütőbe a püré előmelegített sütőbe 190 C fokra és 10 percre! Nekiállhatsz a borsómártásnak!
Miután leöntötted a zsírt a serpenyőből, vajon futtasd meg a póréhagymát! Tegyél hozzá egy keveset az alapléből, sózd és borsozd, add hozzá a tejszínt, keverd el és a pihenő hús alól kanalazz bele a mártásba a húsléből! Forrald össze és kész!
Tárolás
Fagyasztva, -18°C-on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten tárolandó.
Forgalmazó
Integrál Zrt.
Kiskunfélegyháza, Csongrádi út 101.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Libamell filé |
Tápérték: 100 g
Energia | 1552 kJ/371 kCal |
Zsír | 33.6 g |
amelyből telített zsírsavak | 9.8 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 15.86 g |
Só | 0.07 g |
Élelmi rost | g |