La Costiera

La Costiera Primo Fiore Amalfi citrom (kezeletlen héjú), lédig

kb. 200 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

kb

 725 Ft 3 599 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Amalfi citrom

Kiválóan alkalmas sütéshez és főzéshez egyaránt az íze miatt. C-vitamin tartalma miatt a szervezet számára is hasznos tápanyag.

La Costiera Primo Fiore Amalfi citrom (kezeletlen héjú), lédig

Az Amalfi-parti citrom egy lenyűgöző citromfajta. Egyedülálló fajta - hosszú, kúpos és legalább duplája a többi citrom méretének. Vastag és ráncos héja van, intenzív parfüm szerű illata, édes és lédús húsa. 

Az olasz elnevezés - Sfusato Amalfitano - a gyümölcs kúpos alakjára utal, amely jelentősen eltér az Olaszországban máshol termesztett kerekebb citromfajtáktól. A közepes vagy vastag héj színe halványsárga. 

A gyümölcshús belül savas, félédes és nagyon lédús. Ez a típus általában kevés magot tartalmaz.Az Amalfi-part mentén található teraszos kertekben  termesztik őket, februártól októberig.

*a kép illusztráció

Érdekessége

A citromnak különösen magas a C-vitamin-tartalma. Korai felhasználási területeinek egyike a hosszú tengeri utakon a tengerészek skorbutjának megelőzése volt, magas C-vitamin-tartalma miatt. Az Amalfi-parti citromnak még más citromfajtáknál is magasabb a C-vitamin-tartalma. A C-vitamin védi a sejteket a károsodástól és erősíti az immunrendszert. A citrom héja további fitokemikáliákat tartalmaz, amelyek fontosak a betegségek megelőzésében.

Felhasználási javaslat

Az Amalfi-parti citromot hagyományosan limoncello készítéséhez használják, saláták és ételek mellé öntetként tálalják, vagy akár kávéval is kínálják. Íze és magnélkülisége miatt különösen jól használható főzéshez. Klasszikus ízvilághoz halakkal párosítva. A héj és a gyümölcshús hasznos a sütéshez, és a régió számos desszertjének is kulcsfontosságú alapanyaga. A citromok műanyag zacskóban, hűtőben tárolhatók a legjobban, és akár egy hónapig is elállnak.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 10-12 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.