



Érett banán
kb. 180 gkb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Az érett banán egy lédús, édes és puha húsú gyümölcs, amely könnyen hámozható, aranysárga héjjal rendelkezik. A héján kisebb barna foltok is megjelenhetnek, amelyek az optimális érettséget jelzik. Az érett banán rendkívül sérülékeny, ezért nem tudjuk garantálni, hogy tökéletesen sima és aranysárga színű banán érkezzen hozzád! Friss fogyasztásra ideális, de turmixokhoz, süteményekhez, zabkásához és gyümölcssalátákhoz is tökéletes alapanyag. Szobahőmérsékleten tárolva könnyen túlérik és cukorfoltos lesz, míg hűtőben a héja megbarnulhat. Amennyiben nem nyersen szeretnéd fogyasztani olyan izgalmas édességet is készíthetsz mint a banánkenyér.
Érdekessége
A legnagyobb banánültetvények Közép-Keleten, Közép- és Dél-Amerikában találhatók.
*A kép illusztráció.
Felhasználás
Fogyaszthatjuk nyersen, sütve, grillezve, de lisztet. pelyhet, chipset is készítenek belöle. Amennyiben nem nyersen szeretnéd fogyasztani olyan izgalmas édességet is készíthetsz mint a banánkenyér.
Banánkenyér / 4 adag
Hozzávalók:
- 22 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 ek méz
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet só
- 3 közepes db banán
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A csokoládét kivéve mindent egy nagy keverőtálba dobunk, és robotgép segítségével simára keverünk, míg egy folyósabb tésztát nem kapunk. Ha túl lédús a banán, pici lisztet még adhatunk hozzá. (Fognak maradni banándarabkák, ezek a sütés alatt szépen egységesednek majd.)
- A csokoládét kis darabokra törjük, és hozzákeverjük a tésztához.
- Kivajazzuk, kilisztezzük az őzgerincet, majd beleöntjük a tésztát.
- 180 C-on, kb. 45 perc alatt készre sütjük a banánkenyeret. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
Tárolás
10-12 C° között tárolandó.
Termékinformációk
Fajta: Cavendish
Osztály: I.
Garantált eltarthatóság: 0 nap
Tárolás: 10-12C° között tárolandó
Betakarítást követő kezelés: Thiabendazol
Összetevők
Banán |