

HúsSzabóság
HúsSzabóság Brazil bélszín
kb. 270 gFRISSESSÉGI GARANCIA
kb
További információ
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
HúsSzabóság Brazil bélszín
A bélszín, más néven vesepecsenye, hosszúkás, keskenyedő, henger alakú húsrész. A legalacsonyabb zsírtartalmú izom, mely nem sokat dolgozik a szarvasmarha életciklusa során, ezért sokkal puhább és porhanyósabb étel készülhet belőle, mint a marha többi részéből. Jellemzően a legdrágább húsfajta, amit roppant változatosan lehet elkészíteni: egyben sütve, szeletben hirtelen sütve, tatárbifszteknek. A húsimádók szerint, ebből a húsból készül az egyik legjobb steak.
Felhasználási információk
A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!
Felhasználási javaslat: Gyors ázsiai steak wok
Hozzávalók 2 főre
- 4 gerezd fokhagyma
- egy 4 centi hosszú darab gyömbér
- 350 gramm spárga
- 2 db 125 grammos HúsSzabóság Brazil filet mignon
- 2 evőkanál feketebabszósz
Elkészítés
-
Hámozza meg a fokhagymát és a gyömbért, majd szeletelje nagyon finomra. Helyezze egy nagy hideg, tapadásmentes serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajjal, és tegye közepes lángra. Pirítsa gyakori keverés mellett.
-
Ha már ropogós és enyhén aranybarna, vegye ki a serpenyőből, és tegye félre. A megmaradt a fokhagymás olajat is tegye félre.
-
A spárgákat sorakoztassa fel, és vágja le a fás végeket. Ezután tegye a spárgalándzsákat a forró serpenyőbe. Tipp: ha kézbe fogjuk a spárgát két végét tartva, és meghajlítjuk pont ott fog eltörni, ahol a fás rész véget ér.
-
Ízesítse a steakeket tengeri sóval és fekete borssal. Adja hozzá a spárgát, és állítsa a magasra a hőfokot. Süsse 3 percig, rendszeres forgatás mellett!
-
Adja hozzá a feketebabszószt és 1 evőkanál vörösborecetet. Süsse még 1 percig, így medium rare (közepesen véres) steakeket kap. Ízlés szerint tovább is sütheti.
-
Szeletelje fel a steakeket, tálalja fel, majd szórja rá a ropogós fokhagymát és a gyömbért.
Termelői információ
Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.
Tárolás
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!
Forgalmazó
Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
marha |
Tápérték: 100 g
Energia | 494 kJ/149 kCal |
Zsír | 6.9 g |
amelyből telített zsírsavak | 2.5 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 21.7 g |
Só | 0.06 g |
Élelmi rost | g |