
HúsSzabóság
Hússzabóság Sertés Szűzpecsenye
kb. 420 gFRISSESSÉGI GARANCIA
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Hússzabóság Sertés Szűzpecsenye
100% magyar minőség! A sertéshús megbízható, felelős hazai gazdaságból származik, előállítását rendszeres, szigorú és folyamatos ellenőrzés kíséri. A sertéshús fogyasztása nem csak gasztronómiai élmény. A sertéshús legnemesebb része az alacsony zsírtartalmú szűzpecsenye. Süthetjük egészben, de aprópecsenyének is kiváló színhús.
Felhasználási információk
A nyers húst a többi élelmiszertől elkülönítve kell tárolni és feldolgozni! A termék hőkezelést igényel, nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra!
Felhasználási javaslat: Sertésszűz szilvaszósszal
Hozzávalók 2 főre
- 500 g HúSszabóság sertésszűz
- 1 evőkanál színes bors
- 1 evőkanál só
Karamellizált hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 nagy fej lilahagyma
- 50 g barna cukor
Szilvaszósz
- 8 db szilva
- 100 ml víz
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 50 ml whiskey
- 2 evőkanál borecet
- 100 ml tejszín
- 1 csipet só
Elkészítés
- A szilvaszószhoz magozott szilvát használjunk, amit apróra vágjuk, és egy kevés vízben megpároljuk, hogy kicsit összeessen. Ráöntjük a whiskey-t, magasabb lángon elforraljuk, majd beleöntjük az ecetet, hozzáadjuk a fűszereket és a tejszínt. Késes aprítóba öntjük, és tetszés szerinti állagúra mixeljük.
- A karamellizált lilahagymához a hagymát felszeleteljük, és kevés olajon elkezdjük hőkezelni, lassabb tűzön, 8-10 percig. Ezután hozzáadjuk a cukrot, alaposan elkeverjük, majd további 5-8 percig rotyogtatjuk.
- A sertésszüzet só és tört színes bors keverékébe forgatjuk, és egy forró serpenyőben kevés olajon 10-15 perc alatt, közepes lángon meg-megforgatva megsütjük.
Termelői információ
Szakértelem és munka iránt szenvedély jellemzi a HúsSzabóság henteseit. Termékeiket a többéves tapasztalatnak köszönhetően úgy válogatták össze, hogy közöttük mindenki megtalálja a saját igényeinek és elképzeléseinek megfelelő húsokat. Hisznek a minőségben, így mindenből – legyen az marha-, sertés-, baromfihús vagy füstölt áru – kizárólag prémium termékeket kínálnak, melyek a lokális termelőkön túl, a világ számos tájáról érkeznek kínálatukba, és most már a mi polcainkra is.
Tárolás
Fénytől védett, száraz, hűvös helyen, 2 és 5 °C között tároljuk! A vákuumcsomagolás megbontása után azonnal használja fel a terméket!
Forgalmazó
Ignátz Húskereskedelmi Kft.
1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11-12.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
A termék garantált eltarthatósága: 2 nap.
Minőségét megőrzi
Összetevők
sertés |
Tápérték: 100 g
Energia | 456 kJ/109 kCal |
Zsír | 2 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.7 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 20.95 g |
Só | 0.05 g |
Élelmi rost | g |