Chef Gomba
Chef Gomba Csokros Laskagomba
300 gFRISSESSÉGI GARANCIA
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A laskagomba speciális összetételének köszönhetően könnyebben emészthető, mint más gombafajták. Könnyed, borjúhúsra emlékeztető ízéhez egy pici borsos, ánizsos, fűszeres aroma társul.
Laskagombáinkat 2 csírából neveljük, beltartalmilag nincs eltérés a gombák között, ugyanakkot megjelenését, színváltozatát ez befolyásolja. Ezért elfordulhatnak a fehértől, a szürkén át a világos barnáig színárnyalatok.
https://www.kifli.hu/targy/chef-gomba
*A kép illusztráció.
Laskaragu házi fusilivel
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
- 25 dkg durumliszt
- 3 M-es tojás
- továbbá: hurkapálca
A raguhoz:
- 60 dkg ChefGomba laskagomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 szárzeller
- kevés olaj
- 5–6 zsályalevél
- 2 kakukkfűág
- 2 rozmaringág
- 1 dl vörösbor
- 2 darabolt paradicsom konzerv (2×40 dkg)
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A durumlisztet deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd lassanként beleforgatjuk a lisztet. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy a tészta ne legyen ragacsos. Vékony hurkát formázunk belőle, majd 6-8 cm-es darabokra vágjuk. Az első csíkot kevés lisztbe forgatjuk, majd hurkapálcára tekerjük. Óvatosan, hogy megtartsa a spirális formáját, lehúzzuk a pálcáról. Így járunk el minden darab-bal. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- A gombát kefével megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A kétféle hagymát felaprítjuk, a sárgarépát és a szárzellert kisebb kockákra vágjuk. Lábosban olajat hevítünk, megfuttatjuk benne a vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget és a gombát, 5-6 percig együtt pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, megvárjuk, amíg az alkohol tartalma elillan. Beleöntjük a paradicsomot, ízesítjük az aprított zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Kis lángon, félig lefedve 2-3 órát főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a tésztát, és azon melegében tálaljuk.
Termelői információ
Mutsy Árpád 1992-ben alapította a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol modern, felszíni házakban mára 40.000 négyzetméteren termesztenek különböző gombaféléket. ChefGomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, laskagomba, valamint olyan egzotikus gombafélék, mint az ördögszekér laskagomba és a shiitake.”
Tárolás
Száraz, hűvös helyen, 2-5°C között tárolandó.
Forgalmazó
Biofungi kft.
H-2364 Ócsa, Külterület, Hrsz. 0175/9
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
laskagomba | 100 % |