
Squid
Squid halszósz
300 mlHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Squid halszósz
A SQUID halszósz egy népszerű fűszer, amely fermentált halból készül, és különösen elterjedt a délkelet-ázsiai konyhában. Erőteljes umami íze miatt elengedhetetlen hozzávaló a thai curry-khez, vietnámi pho leveshez és különböző mártogatósokhoz.
Ami Európában a só és a bors, az a thai konyhában a halszósz és a cukor. A thai konyha a lehető legritkább esetben használ sót, legtöbbször halszósszal fűszerez. Apró halakból készül, amiket egy kevés vízzel felengedve, hordókba tesznek fermentálódni. Adott idő elteltével, a hordóból csapolják a halszószt. Itt is - mint az olívaolajnál - az első csapolás számít a legjobb minőségnek.
Felhasználási módok
- Fűszerezés: Mélyebb ízt ad pirított ételekhez, levesekhez és pácokhoz.
- Mártogatós: Keverd össze lime levével, chilivel és cukorral egy autentikus ázsiai szószhoz.
- Salátaöntet: Adj hozzá dresszingekhez egy sós, gazdag ízvilágért.
TIPP: A halszósz igen intenzív, ezért mindig kis mennyiséggel kezdd, és fokozatosan adagold, hogy elérd a kívánt ízt!
Vietnámi Mártogatós Szósz (Nuoc Cham) Recept
Hozzávalók:
- 1/4 csésze SQUID Hal Szósz
- 1/4 csésze víz
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál frissen facsart lime-lé
- 1-2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1-2 kis piros chili, szeletelve (opcionális)
- Opcionálisan: reszelt répa díszítéshez
Elkészítés:
- Alap elkészítése: Egy tálban keverd össze a hal szószt, vizet és cukrot, amíg a cukor teljesen feloldódik.
- Ízesítés: Add hozzá a frissen facsart lime levét.
- Fűszerezés: Szórd bele az aprított fokhagymát és a szeletelt chilit. A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
- Kóstolás és igazítás: Ha szükséges, állítsd be az édes-savanyú-sós arányokat több cukorral, hal szósszal vagy lime lével.
- Tálalás: Öntsd egy kis tálkába, és díszítheted reszelt répával. Kiváló tavaszi tekercsekhez, grillezett húsokhoz vagy salátákhoz.
Élvezd az autentikus vietnámi ízeket!
Termelői információ
A Squid márka története 1944-ben, Thaiföldön kezdődött. Az alapító Tien Chan célja kitűnő minőségű halszószt szeretett volna létrehozni a thai embereknek. Több mint 60 éven keresztül folyamatosan finomítják és tökéletesítik halszószaikat, figyelve a termelésük minőségére, hogy olyan termék kerüljön az asztalra, mely megfelel vásárlók elvárásainak. 1974 óta szállítanak Amerikába, Európába és Ausztráliába is, így az itt élő thai közösségek, majd egész Ázsia és mára a nyugati világ legismertebb, legkedveltebb márkái között tartják számon.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtve tárolandó és rövid időn belül felhasználandó.
Forgalmazó
Heuschen&Schrouff OFT B.V.
Hollandia, 6374 AG Landgraaf , Sperwerweg 1
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Szardellakivonat | 77 % |
Só | |
Cukor |
Tápérték: 100 g
Energia | 230 kJ/55 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 3.4 g |
amelyből cukor | 3.4 g |
Fehérje | 10 g |
Só | 24.4 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |