Panarini

PANARINI Pontypatkó (kb. 3-4 db)

kb. 0,64 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 6 NAPIG

Ments meg 2 716 Ft-ért

kb

 3 622 Ft 5 699 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Pontypatkó

Termékleírás

A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Nem mellesleg vasban, cinkben, szelénben és B12-viaminban gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyeket szervezetünk képtelen előállítani, ezért kell megfelelő mennyiséget elfogyasztanunk belőlük. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.

Termékinformáció

A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.

Ponty patkó recept:

  1. A ponty patkókat meg mossuk, lecsepegtetjük, és a bőr felöli oldalakon 1-2 vágást ejtünk a csontig hatolva, hogy át tudja járni a páclé.
  2. A páchoz össze keverünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes darált paprikát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
  3. A halszeletek sózzuk, majd a páccal bekenjük és legalább 2 órán át, pácoljuk hűtőszekrényben légmentesen lezárva.
  4. A padlizsánt miután megmossuk, a zöld szárát levágjuk, hosszában ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk enyhén olajjal. 1-2db Tv paprikát és erős (opcionális) paprikának eltávolítjuk a magházát és hasonló kép a padlizsánhoz a tepsibe helyezzük. 170-180°C fokon, sütőben meg sütjük kb. 25-30 percig de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg! A paprikák hamarabb készülnek el kb. 8-10 perc alatt!
  5. A zöldségeket meghámozzuk és belerakunk mindent egy turmixba. Ízesítjük fokhagymával, szezámolajjal, almaecettel, sóval, borssal, és egy kevés tejföllel. Majd homogén állagúra turmixoljuk

Készítsünk hozzá burgonyát:

  1. Megmosunk őket, kisebb darabokra tépett alufólia (később bele tudjuk csomagolni a burgonyákat) darabokra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal ízesítjük. Csomagoljuk be egyesével és süssük puhára száraz sütőben
  2. Egy teflon vagy öntött vas serpenyőben a halszeleteket 3-5 percig sütjük, majd meg fordítjuk, és a másik felét is sütjük pár percet, míg meg nem puhul. Ha a hal megsült a burgonyákat a fóliából kicsomagolva ketté vágva padlizsán krémet a tetejére halmozva tálaljuk.

Jó étvágyat!  

Termelői információ

A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék. 

Figyelem!

Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.

Tárolás

Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó. 

Forgalmazó

Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 6 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 1 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

ponty patkó

Tápérték: 100 g

Energia762 kJ/183 kCal
Zsír13.2 g
amelyből telített zsírsavak3.4 g
Szénhidrát0.2 g
amelyből cukor0.1 g
Fehérje16 g
0.13 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Hal
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.