Panarini
PANARINI Pontypatkó (kb. 3-4 db)
kb. 0,64 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 5 NAPIG
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Pontypatkó
Termékleírás
A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Nem mellesleg vasban, cinkben, szelénben és B12-viaminban gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyeket szervezetünk képtelen előállítani, ezért kell megfelelő mennyiséget elfogyasztanunk belőlük. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.
Termékinformáció
A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.
Ponty patkó recept:
- A ponty patkókat meg mossuk, lecsepegtetjük, és a bőr felöli oldalakon 1-2 vágást ejtünk a csontig hatolva, hogy át tudja járni a páclé.
- A páchoz össze keverünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes darált paprikát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
- A halszeletek sózzuk, majd a páccal bekenjük és legalább 2 órán át, pácoljuk hűtőszekrényben légmentesen lezárva.
- A padlizsánt miután megmossuk, a zöld szárát levágjuk, hosszában ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk enyhén olajjal. 1-2db Tv paprikát és erős (opcionális) paprikának eltávolítjuk a magházát és hasonló kép a padlizsánhoz a tepsibe helyezzük. 170-180°C fokon, sütőben meg sütjük kb. 25-30 percig de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg! A paprikák hamarabb készülnek el kb. 8-10 perc alatt!
- A zöldségeket meghámozzuk és belerakunk mindent egy turmixba. Ízesítjük fokhagymával, szezámolajjal, almaecettel, sóval, borssal, és egy kevés tejföllel. Majd homogén állagúra turmixoljuk
Készítsünk hozzá burgonyát:
- Megmosunk őket, kisebb darabokra tépett alufólia (később bele tudjuk csomagolni a burgonyákat) darabokra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal ízesítjük. Csomagoljuk be egyesével és süssük puhára száraz sütőben
- Egy teflon vagy öntött vas serpenyőben a halszeleteket 3-5 percig sütjük, majd meg fordítjuk, és a másik felét is sütjük pár percet, míg meg nem puhul. Ha a hal megsült a burgonyákat a fóliából kicsomagolva ketté vágva padlizsán krémet a tetejére halmozva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó.
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
ponty patkó |
Tápérték: 100 g
Energia | 762 kJ/183 kCal |
Zsír | 13.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3.4 g |
Szénhidrát | 0.2 g |
amelyből cukor | 0.1 g |
Fehérje | 16 g |
Só | 0.13 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |