
Panarini
PANARINI Ponty szelet (kb. 4-5 db)
kb. 0,69 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 2 NAPIG
kb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
PANARINI Ponty szelet
A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.
Termékinformáció
A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.
Ponty szelet recept:
- A ponty szeleteket megmossuk, leszárítjuk és alaposan megsózzuk. Egy nagyobb serpenyőben nem túl sok olajat hevítünk.
- Paprikás lisztet készítünk, ebben forgatjuk meg a halszeleteket, majd forró olajban mindkét oldalukat jól átsütjük. Egy tálcán pihentetjük és kihűtjük.
- Miközben sül a hal, elkészítjük a páclevet. A vöröshagymát karikákra vágjuk, hozzádaraboljuk a fokhagymát is. Beledobjuk a babérleveleket, a cukrot, a sót, és az egészet felöntjük vízzel. Ecettel ízesítjük, fűszerezzük egész borssal és szegfűborssal, és felforraljuk.
- Nagyobb tálba szedjük a kisült halszeleteket, annyi ecetes-fűszeres forró levet merünk rá, hogy ellepje, és ebben 2-3 napig állni hagyjuk, hogy teljesen átpácolódjon.
Jó étvágyat!
Termelői információ
A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék.
Figyelem!
Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.
Tárolás
Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó. A termék kizárólag hőkezelés után fogyasztható.
Faj tudományos neve: Cyprinus carpio
Az előállítás módja: akvakultúrában tenyésztett
Forgalmazó
Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
ponty patkó |
Tápérték: 100 g
Energia | 762 kJ/183 kCal |
Zsír | 13.2 g |
amelyből telített zsírsavak | 3.4 g |
Szénhidrát | 0.2 g |
amelyből cukor | 0.1 g |
Fehérje | 16 g |
Só | 0.13 g |
Élelmi rost | 0 g |
Allergének
Hal |