


Gyermelyi
Gyermelyi Vita Pasta durum Masni
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Gyermelyi Vita Pasta durum Masni
A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeik zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.
A masni egy bolognai típusú, nyújtott tészta. A kialakítása miatt a közepén és a szélein különböző vastagságú és állagú, ezt a változatos felületet az elfogyasztása közben is jól érezzük. Akkor finom, ha a közepén még roppanós. Egyike a modern konyha legvidámabb formáinak, a legváltozatosabb ízkombinációkhoz is remekül illeszkedik.
Mi az a durum tészta?
Durumlisztből, tojás felhasználása nélkül készítik. A tészta színe aranysárgás, főzés közben kevésbé hajlamos a szétesésre, és jól tartja a formáját. Ízvilága semleges, így jól párosítható különféle szószokkal, legyen szó paradicsomos, tejszínes vagy zöldséges változatokról.
Leírás
Durum masni tészta.
Termékinformáció
Ajánljuk a paradicsomos tésztasaláta rukkolával és mozzarellával fogás mellé.
Hozzávalók
250 g Gyermelyi Vita Pasta Durum Masni, 200 g paradicsom (apró), 100 g rukkola, 4 szál zöldhagyma, 200 g paradicsom (héjazva, magozva), 1 db citrom, 1 dl olívaolaj, 200 g mozzarella (mini), 1 csokor bazsalikom, só, őrölt bors, 1 dl paradicsomlé.
Elkészítése
- Tisztítsd le és mosd meg a zöldségeket, majd szárítsd meg őket.
- Tedd a keverőtálba a paradicsomlevet, a paradicsom kockákat, az olívaolajat, sót, borsot, bazsalikomot, apróra vágott hagymát és a citromlevet, és jól keverd el.
- Forgatsd bele a főtt, kihűlt tésztát, mozzarellát, a kettévágott, apró paradicsomokat és a rukkolát.
- Hidegen tálalhatod.
Termelői információ
A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője és megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8.800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet, egy zárt vertikális integrációt működtet. Mindez 1953. január 21-én kezdődött, amikor is tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket, megalakítja a Petőfi Szövetkezetet. 1970-ben a kormány tésztagyár építéséről határozott, amelyhez helyszínt kerestek. Gyermely jó hírű szövetkezete vállalkozott a feladatra és megkapta a lehetőséget. Így kezdődött a Gyermelyi Zrt. létrehozása.
Tárolás
Tárolás száraz, napsütéstől védett helyen.
Forgalmazó
Gyermelyi Zrt.
2821, Gyermely,
Bajnai út 1.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
tésztaipari durum búzadara |
Ivóvíz |
Tápérték: 100 g
Energia | 1531 kJ/361 kCal |
Zsír | 1.4 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.3 g |
Szénhidrát | 73 g |
amelyből cukor | 4.5 g |
Fehérje | 14 g |
Só | 0.11 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Nyomokban tartalmazhat: |
Tojás |