Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Rendelj havi 4x minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Ferencz Farm Mélyalmos tojás L-es méret

10 db
Termelői
729 Ft 72,9 Ft/db
Származási ország: Magyarország,

Mi az a mélyalmos tojás?

A mélyalmos tartásmódban a tyúkok nem ketrecekben élnek, hanem az egész istálló területén szabadon mozoghatnak, kapirgálhatnak. A tojásokat külön erre a célra kialakított fészkekben tojják meg.
A tojásokon levő kód ha 2-es számmal kezdődik, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az a tojás állatbarát tartásmódból származik.

Amit YouTyúk-ról tudni kell, az összességében a kettős cél, és a megvalósítás mikéntje.

A kettős cél a következő: egyrészt szeretnénk elérni, hogy megváltozhasson a jelenlegi helyzet, és minél több vidéki gazda/család számára legyen reális megélhetési lehetőség a becsületes munka, mellyel valóban egészséges, és magas minőségű élelmiszert (szabad tartású, kapirgálós tyúkok tojásai, a gazda saját maga által termelt takarmányával etetett tyúkok, hormon, és antibiotikum nélkül) állítanak elő. Másrészt szeretnénk elérni, hogy a vásárlók már jelen lévő igényére magyar, és főként háztáji élelmiszer tudjon lenni a válasz, mindez nyomon követhetően, ellenőrizhetően, tisztán, és feddhetetlenül.
Összefoglalva mindkét résztvevő esetében fontos a bizalom újraépítése, és  közös felelősségvállalás kérdése. Ez a mi nagyon gyakorlatias filozófiánk.

A megvalósítás szempontjából kulcsfontosságú, hogy az eddig nehéz értékesítési körülmények között termelő gazdák termékét (tojás) olyan vásárlókhoz juttatjuk el, ahova eddig nem tudtak volna. Ez szinte minden vásárló esetében elmondható, de különösen is igaz például a Szamos Cukrászdák, vagy a Le Meridien szálloda esetében. S így nem csak a kistermelőinknek tudunk biztos megélhetést nyújtani, hanem a nagyobb vevőinknek is megadhatjuk azt, amit eddig nem tudtak megszerezni: Házi termékek, viszonylag nagy mennyiségben, és biztos, folyamatos ellátással.

YouTyúk-kompatibilis tojástermelési feltételek:

  • Az álltok szabadon, legalább 4m2/tyúk szabad, fedetlen területen töltenek egy nap legalább 8 órát
  • A takarmányozás legalább 2/3 részben Magyarországon, magyar tulajdonú földön termett kistermelői, vagy családi gazdaságból származó nem génmódosított kukorica, búza. 1/3 részben lucerna, lucernaliszt, zab, illetve előkevert készítmény adható, amennyiben az nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, szóját, vagy annak származékait, valamint gyógyszert, vagy gyógyszerkészítményt, illetve szintetikus előállítású anyagokat.
  • Az állatok napirendjének állandósításához alkalmazható világítás, illetve hűtés, vagy fűtés, évszaknak megfelelően.

Biztonsági figyelmeztetés

Ne mosd meg a tojás héját felhasználás előtt. Nem olyan régen még azt is tanácsolták a háziasszonyoknak, hogy fertőtlenítős vízben áztassák a tojást használat előtt. A legújabb fogyasztóvédelmi tanácsok szerint azonban nem szabad megmosni, vagy erősen dörzsölni a héjat, mert ennek során megsérülhet a tojás külső természetes védőrétege, és a héj átjárhatóvá válik a baktériumok számára. A tojást vékonyan befedő fehérjeréteg, a kutikula roncsolódik azzal, ha megmosod. Ezáltal pedig csökken a termék tárolhatósága, és nő a fertőzések kockázata is. 

Tárolás

Fénytől és hőtől védett, száraz hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

YouTyuk.hu - Neked Tojik

Balogh Ákos egyéni vállalkozó


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Allergének

Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.