
Villányi Vad
Villányi vad-őz pörkölthús előhűtött
kb. 0,51 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 5 NAPIG
kb
További információ
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek

Villányi-vadhús
Villányi vad-őz pörkölthús előhűtött
A füstölt, pácolt illetve töltelékáru termékek adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag természetes anyagok hozzáadásával készültek.
Az őzhúsról
A vadhús tiszta, gyógyszerektől mentes. Mivel a természetben nőnek fel az állatok, így csak természetes táplálékokat fogyasztanak.
Készíts belőle vörösboros pörköltet!
Hozzávalók
1 kg őzhús, 2 közepes db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 közepes db sárgarépa, 2 ek sertészsír, 3 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db babérlevél, 6 db borókabogyó, 1 teáskanál kakukkfű, 2 ek fűszerpaprika, 2 dl száraz vörösbor, 3 ek lekvár (lehetőleg házi, szeder, áfonya), bors ízlés szerint, sóízlés szerint, 2 dl víz.
Elkészítése
- A húst tisztítsd meg, hártáyzd le, és kockázd fel 2 cm-es darabokra. A sárgarépát is tisztítsd meg és aprítsd fel. A borókabogyókat a kés lapjával nyomd szét.
- A szalonnát vágd apró kockára, és a zsírban süsd ki, majd dobd rá a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, sárgarépát, paprikát, és dinszteld meg.
- Ezután add hozzá a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot, sózd, és párold a hús kifehéredéséig. Ha elfőtte a levét szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vörösborral, és a hús puhulásáig lassú tűzön főzd.
- Az elfőtt levet pótold vízzel. Ha a hús megpuhult, keverd el benne a szederlekvárt, és tálald.
Termelői információ
A Nógrádi Vadaspark családi gazdálkodás keretein belül működik, mely a Börzsöny lábánál, mintegy 50 kilométerre északkeletre fekszik Budapesttől. A park 110 hektáron terül el, mely egyéni tulajdonban, családi gazdálkodás keretein belül működik. Rohanó világunkban családi gazdaságuk megteremtette a természethez visszavezető utat a Nódrádi Vadaspark képében.
Itt kisüzemi húsfeldolgozás is folyik – gím- és dámszarvas, őz, muflon és vaddisznó húsából készítenek füstölt árukat. Megbízható minőségű, olcsó árfekvésű, kiváló beltartalmi értékű vadhústermékeket állítanak elő. Vadkészítményeik a hagyományos magyar ízvilágra alapozva, magas színvonalon készülnek saját, családi receptjeik alapján. A Bükki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös védjegyes termelője.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó,0-4°C .
Gyártó
Villányi és Társa Bt.
2642 Nógrád,
Szondi u. 67.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Őzhús