Riceland

Riceland Kerekszemű A minőségű rizs

500 g
709 Ft 1 418 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Kategóriák:
Származási ország: EU,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A kerekszemű rizs szemei gömbölyűek, belül puhák, főzéskor sok keményítő fő ki belőlük, így ragadóssá válnak. Elsősorban Észak-Thaiföldön, Kínában és Japánban termesztik. Rizs-alapú süteményekhez, tejberizshez kiváló, de tökéletes a spanyol paella elkészítéséhez is. A japán fajta kissé kerekebb és apróbb szemű, ezért ideális sushi ételek alkotóelemeként.

Termékinformáció

A rizs az egyik legfontosabb táplálékunk, hiszen az emberiség kétharmad részének ez a gabonaféle jelenti az első számú élelmiszert. A világon mintegy 80 ezer rizsfajta létezik, így a lehetséges elkészítési módok száma szinte végtelen, nem véletlen tehát, hogy a legtöbb nép konyhájának szerves részévé vált az elmúlt évszázadok alatt. A rizs a világ legegészségesebb alapélelmiszerei közé tartozik, mert számos, a szervezet számára fontos anyagot tartalmaz.

Termelői információ

A Riceland Magyarország KFT, 1992-ben alakult magánszemélyek részvételével. A cég először jelent meg Magyarországon a dobozos termékekkel, ami forradalmasította a hazai rizsfőzési gyakorlatot. A vállalkozás célja különféle rizstermékek forgalmazása a hazai piacon. A működés eredményessége érdekében a cég a teljes vertikumot felvállalva a hántolt rizst importálja, feldolgoztatja, csomagoltatja és értékesíti Magyarországon. illetve export tevékenységet folytat a környező országokban. A rizs alapanyag beszerzésén kívül kizárólag magyar beszállítókkal dolgoznak.

Használat

Kiválóan alkalmas salátákhoz,a  magyar és a nemzetközi konyha ételeihez, húsok és zöldségek kombinációjaként, levesekhez és köretnek is.

Tárolás

Száraz, hűvös, napsugárzástól védett helyen tartandó.

Forgalmazó

Vimpex Kft.
1195 Budapest
Hofherr Albert u. 11/a


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

„a” minőségű kerekszemű rizs

Tápérték: 100 g

Energia1456 kJ/343 kCal
Zsír0.9 g
amelyből telített zsírsavak0.2 g
Szénhidrát76.6 g
amelyből cukor0.3 g
Fehérje6.5 g
0.01 g
Élelmi rost1.3 g