


Bezsenyi Balázs őstermelő
Fehér spárga 14mm+,Soltvadkertről Bezsenyi Balázs termelőtő csomagolt
500 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A spárga a tavasz kedvence, és szerencsére egyre többen ismerik és készítenek belőle különféle finomságokat. A szezonja április végétől júniusig tart, érdemes mindenféle formában kipróbálni, mert amellett, hogy nagyon finom, szinte alig van benne kalória, vitamin viszont annál több.
A fehér spárga színe azért fehér, mert nem éri fény, ugyanis földtöltésekben nő. Az, hogy milyen színe lesz a spárgának, függ a növényt érő fénymennyiségtől, illetve attól, hogy melyik növekedési stádiumban szedik le. Ami a földfelszín alatt növekszik, fehér színű lesz, de amint kinő és fény éri, bezöldül.
A spárgakrémleves fehér spárgából az igazi!
*A kép illusztráció.
Érdekessége
"Viszonylag kevésbé ismert tavaszi zöldségünk a spárga vagy aszparágusz, népi nevén a csirág. Nyugat-Európában, főleg Németországban nagy kultusza van a növény fogyasztásának, hazai népszerűsége ezzel szemben méltánytalanul kicsi, pedig Magyarország spárgatermesztő nagyhatalomnak számít. Ebből következik, hogy a hazai termés legnagyobb része Németországban és Ausztriában talál vevőre. Tény, hogy nem éppen olcsó zöldségről van szó, viszont koraisága, fogyasztásának kedvező élettani hatásai (vizelethajtó hatású, sok A, B1, B2, C, E-vitamint és folsavat tartalmaz) miatt mindenképpen ajánlott a menübe illeszteni, amikor szezonja van." (*1 forrás: nébih)
Felhasználás
A fehér spárgát csak főzve fogyaszthatjuk. A fehér spárga íze lágyabb, enyhébb ízvilágú, mint a zöld spárgáé, de az előkészítése bonyolultabb, mert minden esetben pucolni kell. A növény legízletesebb része a csúcsa. Ezt egy késsel vágjuk le a csúcs alatt maximum egy centiméterrel, és tegyük félre. A megmaradt szár két végét fogjuk meg, és óvatosan hajlítsuk meg. Az alapján fog eltörni, hogy melyik a frissebb és melyik a keményebb rész: a csúcshoz közelebbi oldal a zsengébb, a másik fele a fásabb. Ez utóbbi részt alaposan meg kell pucolni, de szezon vége felé már nem is használható, annyira fás. A többi részt elég vékonyabban hámozni.
A spárgát fogyaszthatjuk levesek részeként, illetve sütve vagy párolva köretként is.
Termelői információ
"Bezsenyi Balázs vagyok. 47 éves őstermelő.
A gazdálkodás szépségét nagyapám tanította meg nekem. Önállóan 19 éve foglalkozom spárgával, a tavasz hírnökével. Miért pont a spárgát választottam? Frissességével, páratlan külsejével az ételek ízét, kinézetét is feldobja. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, amik az egészségünket is pozitívan befolyásolják.
A spárga a zöldségek királya, a királyok zöldsége."
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.
Forrás
https://portal.nebih.gov.hu/-/a-sparga
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
1106 Budapest Jászberényi út 45
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.