Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Rendelj havi 4x minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Bányai Pura Vida Natural Speciality szemeskávé

250 g
3 590 Ft 14 360 Ft/kg
Ár Prémium tagoknak: 3 049 Ft
Származási ország: Costa Rica,

100% Arabica kávé, mely garantáltan megadja a kezdőlökést a nap elindításához. A Costa Rica-i Lourdesben, Bányai László ültetvényén termelt Caturra és Catuai fajták, melyeket a szüretet követően Honey eljárással dolgoztunk fel. A pörkölésnél a terroir, a fajták és a feldolgozás jegyeit igyekeztünk megőrizni, így nagy test, közepes édesség és számunkra érett meggykompót íze jelenik meg az espressoban. Ittuk már több helyen és víztől, beállításoktól függően bogyós gyümölcsök és trópusi gyümölcsök íze is előkerült.

Termelői információ

A Bányai László, magyar származású farmer, Costa Rica-i Lourdesben található ültetvényéről származik, ahol a termesztést és a feldolgozást a Lucky Cap tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik. Bányai László a növénytermesztésért, Tóth Sándor pedig a szüretért, a feldolgozási folyamatokért felel.

A tengerszint feletti 1.450 – 1.550 méter magasan található finca-n (a 20 hektárnál kisebb ültetvények elnevezése) 90%-ban Caturra és Catuai fajták találhatók, ez a tételünk is ebből származik.A feldolgozás a Costa Rica-ra leginkább jellemző, úgynevezett „Honey” eljárással készült, ami annyit takar, hogy a kézzel szedett kávégyümölcsöt hántoltuk, majd a babokat körbevevő édes, mézes réteggel együtt szárítottuk meg.

A pörkölésnél mindent elkövettünk, hogy a bab hőmérsékletének a fejlődése egyenletes legyen, hogy megőrizzük a terroirra, a fajtára és a feldolgozásra jellemző ízeket. Ennek eredménye egy kellemesen édes, sav karakterében közepes, kifejezetten szerethető trópusi gyümölcsös és lágy kakaós ízvilág. Pörkölésénél fogva leginkább az úgynevezett „újhullámos” espresso italok kedvelőinek ajánljuk. Tejes italban édes, vajas, süteményes ízeket fedezhet fel a fogyasztó.

Tárolás

Legjobb tárolási hőmérséklet: 10-25 fok között.

Forgalmazó

Caffé dal' 1927 Kft.
7100 Szekszárd, Bátaszéki út 25.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

kávé