Óföldeáki

Óföldeáki tészta 8 tojásos csigatészta

500 g
Termelői
1 990 Ft 3 980 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Óföldeáki tészta 8 tojásos csigatészta

A csigatésztát csontlevesbe tesszük leggyakrabban. A magyar ebéd elképzelhetetlen leves nélkül. A hús és -zöldséglevesek legkedveltebb tésztája ez az egymáshoz nagyon hasonló levesbetét, de tehetjük borsólevesbe is.

Termékinformáció

A magyar ebéd elképzelhetetlen leves nélkül. Leves és a második, illetve harmadik fogás. A leves történelme hosszú, de valószínűleg pontosan egyidős a benne lévő tésztákkal, melyek gazdaggá, laktatóvá teszik a leveket. Rengeteg féle levesbetét ismert, nézzük most a tésztákat!

Használat

Tegyük a tésztát forrásban lévő sós vízbe (1 liter víz / 100 g tészta), időnként keverjük meg, majd szűrjük le és tálaljuk.

Termelői információ

Családi vállalkozásuk mindennapjai a Dél-Alföld egyik legszebb településén, Óföldeákon telnek. Zöldellő ősfás park, vizesárokkal körülvett, frissen renovált XIV. századi erődtemplom, a sokat látott nemesi család kúriája mellett ők is a falu mindennapjainak részesei 1988 óta.
Az évek múlásával több fejlesztés is történt, ám valami megmaradt: a hagyományos tésztakészítés. 
A különleges, házias ízvilághoz, szemet gyönyörködtető színekhez és konyhába csalogató illatokhoz a tésztának szüksége van időre, pihenésre. A szárítás folyamata különösen kíméletes, meghagyva azt az időt, amelyre a sok éves tapasztalatunk alapján a tésztának szüksége van. Ez egyike a gyártás titkos „összetevőinknek”, amellett, hogy szívvel lélekkel készítik mai napig azokat a finomságokat, melyek nap, mint asztalra kerülnek, akár levesnek, köretnek vagy főételnek készülnek. 
Mai napig a lehető legnagyobb figyelmet szentelik az alapanyagokra, így azok beszerzésére is. Kezdetekben a környékbeli termelőktől vásárolták az egyik fő elemet, a lisztet. Az idők során több malmot is kipróbáltak, majd végül a kunszállásinál döntöttek. A tojás Makóról érkezik hozzájuk, a zöldségeket pedig igyekeznek a környékbeli termelőktől beszerezni, így is csökkentve a szállítással járó környezetszennyezést. 
Fontosnak tartják, hogy minden korosztály megtalálja kedvencét. Így a vasárnapi tyúkhúslevesbe való csigatésztától, a spagettin keresztül egészen a reformkonyhába illő zöldséges tésztákig mozog termékpalettájuk. 
Tésztáik 4, 8 és 10 tojásosak, illetve tojás nélküli durumbúzából készült és rostban gazdag, akár 33% zöldségtartalommal rendelkező termékek. Ez utóbbi igen közkedvelt fiatalabb vásárlók körében. Kifejezetten szeretik a céklás, paradicsomos, medvehagymás, spenótos vagy a szezonális kápia paprikás tésztákat is.
A mai napig családi vállalkozásként működnek, tésztáik válogatása és csomagolása kézzel történik, így is garantálva a kifogástalan minőséget. Így akinek nincs ideje otthon készíteni, biztos lehet benne, hogy ízben, textúrában és színben is minőséget vásárol. Nem használnak adalékanyagokat, színezéket és ízfokozókat sem!

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Forgalmazó

Supp.li Kft.
1051 Budapest,
Nádor utca 11.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Búzaliszt
friss tyúktojás
Ivóvíz

Tápérték: 100 g

Energia1581 kJ/358 kCal
Zsír3.5 g
amelyből telített zsírsavak1.2 g
Szénhidrát68 g
amelyből cukor2.4 g
Fehérje13 g
0.1 g
Élelmi rost g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.