Campari

Campari keserű likőr 25%

0,7 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
8 149 Ft 11 641 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Campari

A Campari egy alkoholos likőr, melyet a keserű gyógynövények, illetve aromás növények és gyümölcsök alkoholban és vízben történő infúziójából nyernek. Élénkvörös színével, intenzív aromájával és inspiráló ízével a Campari mindig is a fondorlat és az évezet szimbóluma volt - egy magával ragadó italélmény. Alkoholtartalma 25%.

Felhasználási javaslat

Jégkockára töltve vagy koktélba keverve is egyaránt kiváló.

Történetük

A múlt század dereka alig múlt el, mikor Gaspare Campari egy Milánóhoz közeli faluból beköltözött a városba, pontosan a dómmal szemközti árkádsorra. Campariék akkor már jó ideje gyártották italaikat. A kis milánói bolt környéke azokban az évek pezsgő munkák helyszíne lett; II. Viktor Emánuel király személyesen helyezte el alapkövét a fedett üzletsornak, mely a dóm terét az Operaházzal, a Scalával köti össze. A Galleria a polgárosodó századvég jellegzetes építménye, mely a korzózást szolgálja a templom és a kultúra szentélye között, s ahol eközben kávézók, elegáns boltok kínálják magukat. Ide szögezte ki a cégalapító Campari a család nevét az egyik bolthajtásra.

A fellobogózott Campari kávézóba tért be épp az osztrák-magyar kiegyezés évében a Galleriát felavató uralkodó. Megkóstolta a cég kesernyés italát, s hirtelen örömében királyi rangra emelte - no nem a családot, hanem az italt. Amely persze szakmai titokként kezelt recepten alapult, de azért annyit mindig elmondanak róla, hogy 84 féle mediterrán fűszernövény és gyökér kivonatát tartalmazza. épp egy emberöltő múltán, 1903-ban, amikor a Campari-család bővíteni készült italgyártó üzemét, kiszemelt egy városhoz közeli villát, Lucini gróf egykori házát, a Casa Altát, a dombra épült „magas házat" (mert ezt jelenti a kifejezés), hogy oda települjön a már szűkössé vált városi üzemből. Körülbelül 70 kiló arany áráért megvették a másfél százados klasszicista villát minden melléképületével, berendezésével, használati eszközeivel, s ott éltek, gazdagodtak, s persze szépítették a kor ízlése szerint családi rezidenciájukat.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Forgalmazó

RiMiker Plus Kft.
1097 Budapest,
Ecseri út 14-16.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.