Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

CooKit

CooKit Sült koreai csirke édes csili szószban basmati rizzsel és póréhagymával

0,83 kg
5790 Ft 6976 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

90+ vásárló kedvence

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Szükséges eszközök:

  • 2x közepes serpenyő
  • egy közepes lábas
  • 2x tál
  • vágódeszka
  • kés
  • fakanál
  • habverő vagy villa

Mi van a készletben:

  • 300 g sous-vide csirkemell, pecsenyeszafttal együtt
  • 200 g basmati rizs
  • 100 g póréhagyma
  • 100 g tempurakeverék
  • 70 g sweet chili mártás
  • 40 g szárzeller
  • 15 ml sötét szójamártás
  • 3 g szezámmag

Mi nincs a készletben. Használja saját éléskamrájából.

  • 0,5 l olaj a sütéshez
  • 45 ml olaj a zöldséghez
  • 10 g só a rizshez
  • só és cukor, ízesítéshez
  • konyhai papírszalvéták

Az alapanyagok előkészítése

  • Kivesszük a húst a csomagolásból, és leszárítjuk.
  • A leszárított csirkemelleket hosszában félbevágjuk.
  • A póréhagymát és a zellert karikára vágjuk.
  • Az egyik tálba beletesszük a tempurakeveréket, hozzáadunk 1 dl vizet, és habverővel sima tésztává keverjük.
  • A húst a tálban bebundázzuk a tésztával.

A rizs elkészítés

  • Öntsünk 1,5 l vizet a lábasba, adjunk hozzá a 10 g sót, és forraljuk fel.
  • Beletesszük a rizst tartalmazó zacskókat, és 15 percig főzzük.
  • Kikapcsoljuk a tűzhelyt, és leszűrjük a rizst.

A rizses zöldség elkészítése

  • Egy közepes serpenyőben magasabb hőfokra melegítünk 45 ml (3 evőkanál) olajat.
  • Hozzáadjuk a póréhagymát és a zellert, a hőfokot közepesre csökkentjük, és 1 percig sütjük.
  • Hozzáadjuk a főtt rizst, és alacsonyabbra csökkentjük a hőfokot.
  • Hozzáadjuk a szójamártást, átkeverjük, és 2 percig melegítjük.

A hús elkészítése

  • Egy serpenyőben magasabb hőfokra hevítünk 0,5 l olajat. A hőmérsékletet egy csipetnyi tészta - amelynek finoman kellene sisteregnie - hozzáadásával teszteljük.
  • A bebundázott csirkedarabokat 1 percig aranybarnára sütjük. Időnként megfordítjuk.
  • A sweet chilis mártást a másik tálba tesszük.
  • A kisütött húsdarabokat betesszük a sweet chilis mártásos tálba, és beleforgatjuk a mártásba.

Tálalás

  • A rizst és a húst megszórjuk szezámmaggal.

Jó étvágyat!

Termelői információ

Jan Horký, a Cseh Köztársaság Év Szakácsa cím birtokosa 2008-ban és 2018-ban, valamint a Cseh Köztársaság Nemzeti Szakács- és Cukrászcsapatának kapitánya. A 2018-as szingapúri világbajnokságon aranyérmet nyert és abszolút győztessé vált. A CooKit oldalán elérhető ételek az ő receptjei alapján készülnek, így garantálva a kiváló minőséget és ízélményt.

Tárolás

Tárolja 4 °C-ig terjedő hőmérsékleten. Felbontás után azonnal fogyassza el.

Gyártó

Gastro Investment a.s.

Pozdeňská 2126/7,

167 00 Prága 6

Csehország


Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

 

Összetevők

E336 - Kálium-tartarátok
E415 - Xantángumi
E500(ii) - Nátrium-hidrogén-karbonát
Sous vide csirkemell mártással35 %
Párolt basmati rizs24 %
Zöldségkeverés16 %
Tempura keverék
Búzaliszt
Kukoricakeményítő
Kelesztőszerek
E336 - Kálium-tartarátok
glükóz
Édes chili szósz8 %
Cukor
víz
Vörös chili15 %
Ecet
Módosított keményítő
E415 - Xantángumi
Szójabab
Búzaliszt
szulfitok
szezám
Összes megjelenítése

Tápérték: 100 g

Energia839 kJ/201 kCal
Zsír1.21 g
amelyből telített zsírsavak0.6 g
Szénhidrát32.98 g
amelyből cukor4.82 g
Fehérje13.25 g
0.98 g
Élelmi rost g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Szójabab
Zeller
Szezámmag
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.