

CooKit
CooKit Sült koreai csirke édes csili szószban basmati rizzsel és póréhagymával
0,83 kgHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Szükséges eszközök:
- 2x közepes serpenyő
- egy közepes lábas
- 2x tál
- vágódeszka
- kés
- fakanál
- habverő vagy villa
Mi van a készletben:
- 300 g sous-vide csirkemell, pecsenyeszafttal együtt
- 200 g basmati rizs
- 100 g póréhagyma
- 100 g tempurakeverék
- 70 g sweet chili mártás
- 40 g szárzeller
- 15 ml sötét szójamártás
- 3 g szezámmag
Mi nincs a készletben. Használja saját éléskamrájából.
- 0,5 l olaj a sütéshez
- 45 ml olaj a zöldséghez
- 10 g só a rizshez
- só és cukor, ízesítéshez
- konyhai papírszalvéták
Az alapanyagok előkészítése
- Kivesszük a húst a csomagolásból, és leszárítjuk.
- A leszárított csirkemelleket hosszában félbevágjuk.
- A póréhagymát és a zellert karikára vágjuk.
- Az egyik tálba beletesszük a tempurakeveréket, hozzáadunk 1 dl vizet, és habverővel sima tésztává keverjük.
- A húst a tálban bebundázzuk a tésztával.
A rizs elkészítés
- Öntsünk 1,5 l vizet a lábasba, adjunk hozzá a 10 g sót, és forraljuk fel.
- Beletesszük a rizst tartalmazó zacskókat, és 15 percig főzzük.
- Kikapcsoljuk a tűzhelyt, és leszűrjük a rizst.
A rizses zöldség elkészítése
- Egy közepes serpenyőben magasabb hőfokra melegítünk 45 ml (3 evőkanál) olajat.
- Hozzáadjuk a póréhagymát és a zellert, a hőfokot közepesre csökkentjük, és 1 percig sütjük.
- Hozzáadjuk a főtt rizst, és alacsonyabbra csökkentjük a hőfokot.
- Hozzáadjuk a szójamártást, átkeverjük, és 2 percig melegítjük.
A hús elkészítése
- Egy serpenyőben magasabb hőfokra hevítünk 0,5 l olajat. A hőmérsékletet egy csipetnyi tészta - amelynek finoman kellene sisteregnie - hozzáadásával teszteljük.
- A bebundázott csirkedarabokat 1 percig aranybarnára sütjük. Időnként megfordítjuk.
- A sweet chilis mártást a másik tálba tesszük.
- A kisütött húsdarabokat betesszük a sweet chilis mártásos tálba, és beleforgatjuk a mártásba.
Tálalás
- A rizst és a húst megszórjuk szezámmaggal.
Jó étvágyat!
Termelői információ
Jan Horký, a Cseh Köztársaság Év Szakácsa cím birtokosa 2008-ban és 2018-ban, valamint a Cseh Köztársaság Nemzeti Szakács- és Cukrászcsapatának kapitánya. A 2018-as szingapúri világbajnokságon aranyérmet nyert és abszolút győztessé vált. A CooKit oldalán elérhető ételek az ő receptjei alapján készülnek, így garantálva a kiváló minőséget és ízélményt.
Tárolás
Tárolja 4 °C-ig terjedő hőmérsékleten. Felbontás után azonnal fogyassza el.
Gyártó
Gastro Investment a.s.
Pozdeňská 2126/7,
167 00 Prága 6
Csehország
Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.
Összetevők
E336 - Kálium-tartarátok | |
E415 - Xantángumi | |
E500(ii) - Nátrium-hidrogén-karbonát | |
Sous vide csirkemell mártással | 35 % |
Párolt basmati rizs | 24 % |
Zöldségkeverés | 16 % |
Tempura keverék | |
Búzaliszt | |
Kukoricakeményítő | |
Kelesztőszerek | |
E336 - Kálium-tartarátok | |
glükóz | |
Édes chili szósz | 8 % |
Cukor | |
víz | |
Vörös chili | 15 % |
Ecet | |
Módosított keményítő | |
E415 - Xantángumi | |
Szójabab | |
Búzaliszt | |
szulfitok | |
szezám | |
Összes megjelenítése |
Tápérték: 100 g
Energia | 839 kJ/201 kCal |
Zsír | 1.21 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.6 g |
Szénhidrát | 32.98 g |
amelyből cukor | 4.82 g |
Fehérje | 13.25 g |
Só | 0.98 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék |
Szójabab |
Zeller |
Szezámmag |
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |