
Nicosia
Nicosia - Spumante Metodo Classico Etna Bianco Brut
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Nicosia - Spumante Metodo Classico Etna Bianco Brut
A nagy magasságban, vulkanikus talajon termesztett Nerello Mascalese szőlő kiváló alapnak bizonyul a klasszikus módszerrel készült pezsgő előállításához. A Sosta Tre Santi Etna DOC Brut hosszú és gondos gyártási folyamat eredménye. 36 hónapig tartott a palackban lévő seprőn érlelni, hogy olyan pezsgőt kapjanak, amely hiteles módon reprezentálja Nerello és az Etna terroir egyedi jellemzőit.
- Szőlőfajták: Nerello Mascalese
- Szőlőültetvények: a talaj vulkanikus, ásványokban igen gazdag, 700-750 m tengerszint feletti magasságban, jó hőmérséklet-tartományban nappal és éjszaka között; képzési rendszer: espalier sarkantyús zsinór
- Betakarítás: kézzel ládákba, szeptember vége – október eleje
- Érlelés: 36 hónapig palackban, seprőn
- Perlage: finom és tartós
- Előállítási mód: klasszikus módszer, a szőlő lágy préselésével, rozsdamentes acél kádban 3 hétig tartó erjesztéssel, ellenőrzött hőmérsékleten és palackos referenciával
- Szín: szalmasárga szín
- Illat: összetett és elegáns illat gyümölcsös és virágos jegyekkel, valamint a kenyérhéj és az élesztő jellegzetes illatával
- Íz: kiváló ásványosság és figyelemre méltó sav
Termelői információ
A Tenute Nicosia bortermelése során területe öko-fenntartható fejlődését részesíti előnyben, az egész globális ökoszisztéma védelmének ideális törekvése érdekében.
A Tenute Nicosia évszázados fennállása során mindig is a környezet mélységes tiszteletével fejezte ki fenntartható filozófiáját azáltal, hogy a harmadik évezred első századának 1910-es és 20-as évei között integrálta a vállalati politikába.
Tárolás
Hűvös helyen, fény- és hőforrásoktól távol. Felbontást követően, amennyiben szakszerűen, pezsgőlezáró dugóval zárjuk le a palackot, hűtőben tárolva 3-4 nap.
Forgalmazó
Vino Italiano Kft.
2045 Törökbálint
Kinizsi Pál u. 29.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Nerello mascelese szőlőfajtából készül | 100 % |
Tápérték: 100 g
Energia | kJ/60 kCal |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |