Sajnos egy kisebb technikai hiba miatt az automatikus e-mailek nem küldi ki a rendszerünk. - Gőzerővel dolgozunk a hiba elhárításán! Ha esetleg frissen regisztráltál, kérjük jelezd ügyfélszolgálatunknak akár a chaten is és segítünk! :)

Tökös krémleves pirított kenyérkockával

Tökös krémleves pirított kenyérkockával

Vidám színe mellett rengeteg tápanyaggal és vitaminnal örvendeztetheted meg magad egy tálnyi krémes tökös levessel. Elkészítheted bármilyen tökfélével, cukkinivel és a díszítésnek is csupán a fantáziád szab határt. Tökéletesen passzol hozzá a pirított kenyérkocka de akár a kockára vágott bacon is. Vegán verzióját növényi tejszínnel készítsd.

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 közepes méretű tök meghámozva és felkockázva (kb .1 kg)

4-6 közepes méretű burgonya (esetleg édesburgonya) felkockázva (kb. 80 dkg)

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

Só, bors ízlés szerint

2 dl főzőtejszín (növényi verzióhoz krémes kókusztejszín)

 

Tálalási tippek:

Bacon kockák

Kockára vágott kenyér olívaolajon megpirítva

Pirított tökmag, napraforgó

Csírák (pl. hagymacsíra)

Elkészítés:

 

  1. Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már közel aranybarnára sült, add hozzá a fokhagymát is és pirítsd további 1-2 percen keresztül.

  2. Add a lábasba a kockára vágott tököt és burgonyát, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje és fűszerezd ízlés szerint.

  3. Főzd puhára a zöldségeket (kb. 20-40 perc), majd keverd hozzá a tejszínt és turmixold krémesre.

  4. Tálald a kiválasztott feltéttel.