Paradicsomos-kecskesajtos tészta receptvideó

Ha te is a sajtok és az olasz konyha szerelmese vagy, ezt a receptet nem lehet kihagyni! A hagyományos érleléssel, hazai magyar manufaktúrákban készült kecskesajttal pedig utánozhatatlan lesz az ízélmény. Válogass a Kifli Piacon a magyar kecskesajtok, házi tészták és zamatos paradicsomok színe-javából!

 

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágom, az olívaolajon megpirítom, majd hozáadom a finomra vágott fokhagymát, ráteszem a paradicsomkonzervet és az apró kockára vágott paradicsomot, sózom és közepes hőmérsékleten, fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöm.

Amikor már puha, felöntöm 2 dl vízzel, hozzáadom a száraztésztát, a bazsalikomot és szintén fedő alatt, puhára főzöm. Főzés közben néhányszor kavarjuk meg, ha szükséges öntsünk hozzá még kevés vizet.

Amikor a tészta megpuhult, adok hozzá rukkolát és forrón, kecskesajttal kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv

  • 40 dkg fürtös paradicsom

  • 2 dl víz

  • 25 dkg száraztészta

  • Ízlés szerint bazsalikom, rukkola és kecskesajt

Rendeld meg a hozzávalókat gyorsan, egyszerűen a lenti listából!

kb 150 g
A kiszállított tömeg szerinti ár
További információ
kb
 45 Ft
299 Ft/kg