Forró Italok 2 - kave-tea-kulonlegessegek

Jöhet egy friss kávé, egy illatos tea vagy akár egy jó habos kakaó? Mi is tudjuk milyen jól esik a hideg napokon egy ízletes forró ital. Elhoztunk egy egyedülálló válogatást, benne kézműves ritkaságokkal hazai vállalkozásoktól és klasszikusokkal népszerű márkáktól. Élvezd Te is az otthon melegét egy aromás ital társaságában!

divider
 

A Bányai kávék a Costa Rica-i Lourdesből érkeznek hozzánk, a magyar származású Bányai László saját ültetvényéről. A termesztést és a feldolgozást a hazai Lucky Cap kávépörkölő üzem tulajdonosával, Tóth Sándorral közösen végzik, így László a növényekért, Sándor pedig a kávé további feldolgozásáért, pörkölésért felel. A kávéfarmon vegyszermentes gazdálkodást folytatnak, a növények egészsége a különleges éghajlati adottságoknak és természetes védelemnek köszönhető. Nagy hangsúlyt fektetnek a pörkölésre, mely során a hőmérséklet egyenletes növelése garantálja a terroirra, a fajtára és a feldolgozásra jellemző aromák megőrzését. Így talán nem véletlen, hogy kávé-különlegességeik rendre az élmezőnyben végeznek a nemzetközi versenyeken.

 
 

 

Azt mondják, hogy az olasz kávépörkölés egy tradíció - mi hozzátennénk, hogy a presszókávé pedig addikció… mindezek együtt pedig maga az igazi olasz kávékultúra. A piemonti Caffè Vergnano 1882 óta van jelen a piacon. Történetük a Torinohoz közeli Chieri városában kezdődött, amikor a dédpapa kis fűszerkereskedésében lepörkölte az első adag kenyai kávébabot, amit izgatott kísérletezés követett. Chieri lakossága így rászokhatott a jó kávéra, a Vergnano család pedig a kávépörkölésre – és immár a sokadik generáció óta így megy ez. A Caffè Vergnano ma egyike Olaszország legnagyobb kávé márkáinak, rendkívül izgalmas ötletekkel, innovációval, folyamatos családi jelenléttel.

 
 

Válogass kedvedre a COSTA újdonságai közül, amelyek már nem csak szemes és őrölt, de Nespresso® kompatibilis kapszulás változatban is elérhetőek!

Kapszulába rejtettük a Costa fivérek mesteri alkotását, a Signature Blend kávékeveréket; a kizárólag Kolumbia napsütötte domboldalairól származó, 100% arabica kávészemeket tartalmazó Colombian Roast kávénkat; a 100%-ban arabica kávészemeket tartalmazó Bright Blend-, valamint a ristrettoként rabul ejtő Lively Blend kávékeverékünket.

A COSTA kávék 100%-a RFA tanúsítvánnyal rendelkeznek. Mi már kiválogattuk neked, most rajtad a sor!

divider

EGYÉB KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGEK

 
divider
 

A Merrill J. Fernando által alapított Dilmah Tea mára Srí Lanka egyik leghíresebb teamárkája lett. A szakmájában több mint 60 éve tevékenykedő teakészítő mester a cég indulásakor visszatért az eredeti ceyloni teakészítés gyökereihez, küldetésének tekinti, hogy a tiszta eredetű, minőségi teákat újra elérhetővé tegye a fogyasztók számára. A márkát két fiáról, Dilhamról és Malikról nevezte el, és napjainkban már a két fiú végzi a cég operatív vezetői tevékenységét. A Dilmah a mai napig az egyetlen olyan globális teamárka, amelynek tulajdonosai maguk a termelők. Teáik nagyrészt a családi vállalkozás saját ültetvényéről származnak, amelyet a frissen, csakis kézzel szüretelt tealevelekből csomagolnak Srí Lankán.