A légies fehérség diadala
A hámozott szőlőszemek préselt húsát általában acéltartályokban érlelik a kellemesen virágos vagy citrusos végeredmény érdekében. Nálunk olyan illatos, aromás különlegességeket kóstolhatsz, mint a nemrég még a tőkén lévő, idei évjáratú Varga Csabagyöngye és a Kislaki Bormanufaktúra Irsai Olivér – Zenit, amely a somogyi dombság organikusan művelt területén készült.
Testes fehérek, ahol a beltartalom dominál
A fehérbornak is van egy komolyabb válfaja, amelynél a testességet elsősorban az alkohol határozza meg, ugyanis a kb. 13%-os vagy annál magasabb alkoholtartalmú borok teltebbnek érződnek. Elhoztunk neked néhány izgalmas palackot: a Káli Balázs Töttöskál például Chardonnay, olaszrizling, szürkebarát és tramini házasításából született a Káli-medencében, a sokszorosan díjnyertes Grand Tokaj Late Harvest pedig az UNESCO Világörökség részéről származik.