BBQ borda - receptvideó
Tudod, hogyan készül az amerikai filmekből vagy éttermekből ismerős, ínycsiklandó szép pirosra grillezett sertésborda? Mindennek megvan a titka, most egy többek között paradicsommal és füstölt pirospaprikával bolondított receptet hoztunk nektek!
Elkészítés
Az ananászt kicsit megpirítom, hogy a felszíne karamellizálódjon, de vigyázni kell, hogy ne égjen meg. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát, néhány percet együtt pirítom, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a fűszerek.
Alaposan összekeverem, kiforralom, végül hozzáadom az almaecetet.
Az így készült masszát leturmixolom és ebbe pácolom a húst.
Lehet hosszasan is főzni a szószt alacsony hűmérsékleten, hogy egy krémes, sűrű masszát kapjunk, én azt a verziót inkább az őszi grillezéskor preferálom, ilyenkor nyáron ez egy könnyed, mégis pikáns pác, amit nagyon gyakran használunk és nagyon szeretünk.
ELkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók
- 30 dkg ananász
- 1 fej vöröshagyma
- 6 dl paradicsompüré
- 2 tk só
- 1 tk frissen őrölt tarkabors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk szójaszósz
- 2 tk worchester szósz
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 2 ek almaecet
- 1 kg sertésborda vagy oldalas