4 ADAGÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg darált hús
- 20 dkg rizs
- 20 g só
- 2 db fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk bors
- 1 kk őrölt kömény
- 2 db tojás
- 15 db savanyított káposztalevél
- 1,5 kg savanyúkáposzta
- 2 db hagyma
- 6 ek olaj
- 1 tk köménymag
- Babérlevél
- Egész bors
- Fűszerpaprika
- 5 ek liszt
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A töltelékhez gyúrd össze alaposan a húst, a rizst, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pirospaprikát, az őrölt köményt és a tojást.
- 2A káposztalevelekről vágd le a vastag torzsarészt. Tegyél rá egy adag tölteléket, hajtsd be az egyik oldalát, tekerd fel, majd nyomd a másik oldalt a közepébe. Ismételd ezt meg az összes levéllel. Ha marad ki töltelék, gömbölyíts belőle gombócokat.
- 3Kóstold meg az apró káposztát! Ha túl sós vagy savanyú, öblítsd át egy kis vízzel, majd jól nyomkodd ki. Ha édes káposztával dolgozol, az is nagyon finom.
- 4Válassz akkora fazekat, amibe bőven belefér a káposztád! Az aljára önts körülbelül 1 dl olajat, erre szórj két fej aprított hagymát és egy nagy csipet sót. Párold üvegesre a hagymát.
- 5Vedd le a tűzről, szórj rá 2 evőkanál pirospaprikát, és keverd el. (Ha szeretnél beletenni néhány darab füstölt húst, most add hozzá.)
- 6A hagymára tegyél egy réteg apró káposztát, szórj rá egy kevés köménymagot, egész borsot, babérlevelet és egy-két csöves pirospaprikát. Ezekre ültesd rá a betöltött káposztacsomagokat.
- 7Ismételd ezt addig, amíg minden el nem fogy. (Ha húsgombócokat is teszel hozzá, azokat a felső rétegbe helyezd.) Végül zárd le egy sor apró káposztával.
- 8Öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 10 centivel). Közepes lángon főzd 2-2,5 órán át.
- 9Készítsd el a rántást: keverj össze 5 evőkanál lisztet 6-7 evőkanál olajjal, és pirítsd zsemleszínűre állandó keverés mellett. Húzd félre a tűzről, szórj bele 1 evőkanál pirospaprikát, és engedd fel 2-3 dl hideg vízzel. Folyamatosan keverd, hogy ne legyen csomós. Szedd át a káposzta levéből egy keveset a rántásba, keverd el, majd öntsd vissza a káposztára. Forrald fel, zárd le, és tálald tejföllel és friss, puha belű kenyérrel.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!