12 DARABÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 225 g főtt quinoa
- 2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz
- 40 g kelkáposzta levél, apróra vágva (szár nélkül)
- 50 g zabpehelyliszt
- 35 g napraforgómag
- 60 g finomra reszelt édesburgonya
- 35 g apróra vágott szárított paradicsom
- 10 g bazsalikom
- 20 g apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál krémes tahini paszta
- 1,5 teáskanál oregánó
- 1,5 teáskanál fehérbor ecet
- 1,5 teáskanál só
- 3 evőkanál liszt
- Chili ízlés szerint
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zabliszt elkészítéséhez tegyél zabot egy nagy sebességű turmixgépbe, és turmixold a legmagasabb fokozaton addig, amíg finom, lisztszerű állagot nem kapsz. Ha egyszerűbbnek találod, használhatsz bolti zablisztet is.
- 2Öblíts le 1 csésze nyers quinoát egy finom szűrőben, majd tedd egy közepes méretű lábasba, és önts rá 1,5 csésze vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot közepes-alacsonyra, és fedd le a lábast. Párold a quinoát 14-17 percig, amíg a víz nagy része felszívódik, és a quinoa könnyű, puha és pergős lesz. Vedd le a tűzről, villával lazítsd fel, és tedd vissza a fedőt, hogy még 4-5 percig párolódjon. A főzött quinoa mennyisége közel 3 csésze lesz, de ehhez a recepthez csak 1,5 csészére van szükséged. A maradék quinoát pedig más ételekhez is felhasználhatod!
- 3Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
- 4Egy kis tálban keverd össze az őrölt lenmagot és a vizet, majd hagyd állni körülbelül 5 percig, hogy besűrűsödjön.
- 5Egy nagy tálban dolgozd össze az összes hozzávalót, beleértve a lenmagos keveréket és 1,5 csésze főtt quinoát. Jól keverd össze, amíg a massza összeáll. Ne hagyd ki a lisztet, mert ez segít a pogácsák formáját megtartani.
- 6Nedves kézzel formázz a keverékből körülbelül 1/4 csészényi pogácsákat. Szorosan nyomkodd össze őket, hogy stabilak legyenek, majd helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
- 7Süsd a pogácsákat 15 percig, majd óvatosan fordítsd meg őket, és süsd további 8-10 percig, amíg aranybarnák és szilárdak lesznek.
- 8Hagyd hűlni a pogácsákat 5 percig a tepsin, utána pedig már fogyaszthatod is! A megmaradt pogácsákat tárold zárható edényben a hűtőben, ahol akár 5-6 napig is elállnak. Újramelegítéshez hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá egy kevés olajat, és süsd át a pogácsákat oldalanként körülbelül 3 percig, amíg teljesen átmelegszenek.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!