Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 225 g főtt quinoa
  • 2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz
  • 40 g kelkáposzta levél, apróra vágva (szár nélkül)
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 35 g napraforgómag
  • 60 g finomra reszelt édesburgonya
  • 35 g apróra vágott szárított paradicsom
  • 10 g bazsalikom
  • 20 g apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál krémes tahini paszta
  • 1,5 teáskanál oregánó
  • 1,5 teáskanál fehérbor ecet
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 evőkanál liszt
  • Chili ízlés szerint

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A zabliszt elkészítéséhez tegyél zabot egy nagy sebességű turmixgépbe, és turmixold a legmagasabb fokozaton addig, amíg finom, lisztszerű állagot nem kapsz. Ha egyszerűbbnek találod, használhatsz bolti zablisztet is.
  • 2Öblíts le 1 csésze nyers quinoát egy finom szűrőben, majd tedd egy közepes méretű lábasba, és önts rá 1,5 csésze vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot közepes-alacsonyra, és fedd le a lábast. Párold a quinoát 14-17 percig, amíg a víz nagy része felszívódik, és a quinoa könnyű, puha és pergős lesz. Vedd le a tűzről, villával lazítsd fel, és tedd vissza a fedőt, hogy még 4-5 percig párolódjon. A főzött quinoa mennyisége közel 3 csésze lesz, de ehhez a recepthez csak 1,5 csészére van szükséged. A maradék quinoát pedig más ételekhez is felhasználhatod!
  • 3Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral.
  • 4Egy kis tálban keverd össze az őrölt lenmagot és a vizet, majd hagyd állni körülbelül 5 percig, hogy besűrűsödjön.
  • 5Egy nagy tálban dolgozd össze az összes hozzávalót, beleértve a lenmagos keveréket és 1,5 csésze főtt quinoát. Jól keverd össze, amíg a massza összeáll. Ne hagyd ki a lisztet, mert ez segít a pogácsák formáját megtartani.
  • 6Nedves kézzel formázz a keverékből körülbelül 1/4 csészényi pogácsákat. Szorosan nyomkodd össze őket, hogy stabilak legyenek, majd helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
  • 7Süsd a pogácsákat 15 percig, majd óvatosan fordítsd meg őket, és süsd további 8-10 percig, amíg aranybarnák és szilárdak lesznek.
  • 8Hagyd hűlni a pogácsákat 5 percig a tepsin, utána pedig már fogyaszthatod is! A megmaradt pogácsákat tárold zárható edényben a hűtőben, ahol akár 5-6 napig is elállnak. Újramelegítéshez hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá egy kevés olajat, és süsd át a pogácsákat oldalanként körülbelül 3 percig, amíg teljesen átmelegszenek.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK