1 tálÚj
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A HÚSOKHOZ
- 1 kg hurka és kolbász
- 1-2 ek zsír
HOZZÁVALÓK A HAGYMÁS TÖRT BURGONYÁHOZ
- 1 kg burgonya
- 3 db hagyma
- 1 ek zsír
- 2 tk pirospaprika
- Só ízlés szerint
HOZZÁVALÓK A PÁROLT KÁPOSZTÁHOZ
- 1 fej káposzta
- 1 db hagyma
- Köménymag
- Kakukkfű
- Ecet
- Só
- Bors
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Párolt vöröskáposzta
- Mustár
- Kenyér
- Sütőzacskó
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
A KOLBÁSZ ELKÉSZÍTÉSE
- 1Tedd a kolbászt egy tepsibe, és szúrkáld meg hústűvel. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd süsd 200 fokon. Ha szükséges, a sütés vége felé adj hozzá egy kevés zsírt. Süsd szép pirosra, majd ha kihűlt, öntsd le róla a zsírt, és tedd félre egy külön edénybe.
A HURKA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Áztasd a hurkát hideg vízbe 30 percre, majd törölgesd szárazra. Helyezd a tepsibe úgy, hogy a darabok ne érjenek egymáshoz, mert ettől kiszakadhatnak. Önts alá 1 dl vizet. Tedd a hurkát hideg sütőbe, és süsd 140 fokon 25-30 percig. Ezután két fakanál segítségével fordítsd meg óvatosan, locsold meg a kifolyt zsírral, és süsd további 10 percig. Ha a bőre szép piros és ropogós, már tálalhatod!
A BURGONYA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Főzd meg a krumplit héjában, sós vízben. Közben hevíts egy kis zsírt, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Szórj rá pirospaprikát. Amikor a krumpli megfőtt, hámozd meg, és tedd a paprikás hagymához. Törd össze burgonyanyomóval, majd sózd ízlés szerint.
A KÁPOSZTA ELKÉSZÍTÉSE
- 1Vágd a káposztát vékony csíkokra, és add hozzá a hagymát, a fűszereket, az olajat, az ecetet és egy kevés vizet. Párold puhára, és tálald a kolbász és a burgonya mellé.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!