Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
Összetevők
- 1 kg sertéscomb felkockázva
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma kockákra vágva
- 2 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db kisebb paprika
- Csipet fűszerkömény
- Bors ízlés szerint
- 100 g kókuszkrém
- 30 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor
Amennyiben húsmentesen készítenénk - Húshelyettesítő összetevői:
- 40g Szafi Free natúr zabtöret
- 50 gramm forró víz
- 85g Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor
- Só ízlés szerint
- Füstölt pirospaprika ízlés szerint
- Fokhagyma vagy fokhagyma por ízlés szerint
- 15g Szafi Reform galuska lisztkeverék
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
Elkészítés
- 1A kókuszolajban üvegesre dinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
- 2Erre az alapra tesszük a felkockázott húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a füstölt paprikával és felöntjük kevés vízzel, hogy a húst teljesen ellepje.
- 3A többi fűszert is beletesszük majd a felkockázott paradicsomot, paprikát és fedő alatt félpuhára főzzük.
- 4Beletesszük a savanyú káposztát és annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje a káposztás húst, majd fedő alatt készre főzzük.
- 5A kókusztejszínt elkeverjük a magyaros paprikás szósz alapporral és lazítjuk a káposzta levével, majd ráöntjük a készre főtt káposztára és 5-10 percig főzzük.
Amennyiben húsmentesen készítenénk - Húshelyettesítő elkészítése:
- 1A zabtöretet leöntjük az 50 gramm nagyon forró vízzel, lefedjük és 5 percig állni hagyjuk. Ezalatt kimérjük a másik adag vizet, illetve az összes száraz alkotót összekeverjük egymással.
- 2A pihenő után a zabhoz adjuk a többi vizet és a szárazanyagokat, összedolgozzuk és egy formázható masszát kapunk.
- 3Rudakat sodrunk belőle, és tetszőleges méretű kockákra vágjuk. Közben felteszünk forrni sós vizet.
- 4A "húskockákat" forrásban lévő vízbe dobáljuk, és közepes lángon az újraforrástól számított 7-8 percig főzzük, utána leszűrjük.
- 5Amikor elérte az általunk kívánt puhaságot a káposzta, ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet, és beleforgatjuk a “húskockákat.” Alaposan elkeverjük és éppen csak összerotyogtatjuk a készételt, de nem főzzük hosszú ideig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!