Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ
- 4,8 dl tej
- 2 db tojás
- 12 ek liszt
- 1 csipet só
- 3 ek olaj és egy kevés a sütéshez
HOZZÁVALÓK A PÖRKÖLTHÖZ
- 70 dkg darált sertéshús
- 1 db pörköltkocka
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db tévépaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- 40 dkg tejföl + szükség szerint a tálaláshoz
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek liszt (opcionális)
- Kevés olaj
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A palacsintatészta hozzávalóit keverd simára, majd süsd ki a megszokott módon.
- 2Vágd finomra a hagymát, és dinszteld üvegesre olajon, Add hozzá a darált húst, és pirítsd fehéredésig, közben fűszerezd sóval és borssal,
- 3Amikor a hús megpirult, keverd hozzá a fűszerpaprikát, a paprikadarabokat, a paradicsomot, és a pörköltkockát, majd öntsd fel 2,5 dl vízzel. (Ha szükséges, főzés közben pótold a vizet.)
- 4Főzd a pörköltet közepes lángon 30-40 percig, gyakran kevergetve, ezután szedd ki belőle a paprikát és a paradicsomot. A húst emeld ki egy tányérra szűrőlapáttal.
- 5Add hozzá a tejfölt a pörkölthöz, és forrald össze! Ha túl híg, sűrítsd egy evőkanál liszttel.
- 6Töltsd a húst a palacsintába, tegyél rá 1-2 evőkanál szaftot, majd hajtsd össze. Végül önts rá egy kevés szaftot és ízlés szerint tejfölt.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!