Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 14 db érett szilva
  • 80 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 5 dkg
  • 1,5 teáskanál stevia
  • 1 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek porcukor + a szóráshoz 6

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Főzd meg a burgonyát héjában, majd hámozd meg még forrón, és nyomd át egy burgonyanyomón. Ha langyosra hűlt, dolgozd össze a liszttel, az 1 evőkanál vajjal, a tojással és egy csipet sóval, amíg sima tésztát nem kapsz.
  • 2Nyújtsd ki a tésztát félujjnyi vastagra, és vágd 14 négyzetre. A szilvákat mosd meg, szárítsd le, magozd ki, és helyezz mindegyik mag helyére egy-egy kockacukrot.
  • 3Forralj egy nagy fazékban enyhén sós vizet. Tedd a szilvaszemeket a tésztanégyzetek közepére, csippentsd össze a sarkokat, majd lisztes kézzel formázd gömbölyűre a gombócokat. Főzd őket forrásban lévő vízben körülbelül 15 percig.
  • 4Amíg a gombócok főnek, olvaszd meg a maradék vajat, add hozzá a zsemlemorzsát, és ha szeretnéd, egy evőkanál porcukrot is. Állandó keverés mellett pirítsd világosbarnára.
  • 5Szedd ki a gombócokat a vízből, hagyd lecsepegni, majd forgasd meg a vajas, pirított morzsában.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK