2 FŐRE
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A HÚSHOZ
- 2 vastagabb szelet steak, fejenként kb. 200 g
- 30 g vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 6 szál kakukkfű
- Balzsamecet
- Só
- Bors
HOZZÁVALÓK A BORSMÁRTÁSHOZ
- 2 ek zöldbors lecsepegtetve
- 60 ml fehérbor
- 120 ml tejszín
- 1 ek brandy
- 240 ml marha alaplé
- ¼ teáskanál zselatinpor
- 1 teáskanál sötét szójaszósz (opcionális)
HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ
- 700 g burgonya
- Olaj a sütéshez
- Kovászos uborka
- Gyorsan elkészíthető köretek
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Frissentartó fólia
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A burgonyát süsd meg kb. 8 percig a mikróban, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután hűtsd le a hűtőszekrényben, és szeleteld vékonyra, chips formájúra. Hevítsd fel az olajat 180°C-ra, és süsd a chipset kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra nem válik. Szedd ki egy papírtörlővel bélelt tálcára, és sózd meg alaposan.
- 2A steakeket alaposan sózd és borsozd meg, majd egy nagy, nehéz serpenyőben hevíts fel olajat magas hőfokon. Süsd a steakeket néhány percig, egyszer vagy kétszer megfordítva, amíg a steak vastagságától függően szép barnára nem sülnek. Add hozzá a vajat a serpenyőhöz, és döntsd meg a serpenyőt, hogy a vaj az egyik oldalon összegyűljön. Tedd bele a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd locsold a steakeket a forró, fokhagymás-fűszeres vajjal addig, amíg a kívánt sütési szintet el nem érik. Vedd ki a steakeket egy tányérra, és tartsd melegen, amíg elkészíted a mártást.
- 3Szűrd le a serpenyőből a fokhagymás vajat (tedd félre más felhasználásra!), majd tedd vissza a serpenyőt közepesen magas hőfokra. Add hozzá a borsszemeket, a bort, a brandyt, a húslevest, a zselatint és a tejszínt. Forrald fel, majd főzd kb. 5 percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szeretnél, keverd bele a sötét szójaszószt is.
- 4Oszd szét a steakeket a tányérokra, és kanalazd rájuk a borsos mártást. Azonnal tálald a burgonyachipsszel és a kovászos uborkával.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!