Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A HÚSHOZ

  • 2 vastagabb szelet steak, fejenként kb. 200 g
  • 30 g vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 6 szál kakukkfű
  • Balzsamecet
  • Bors

HOZZÁVALÓK A BORSMÁRTÁSHOZ

  • 2 ek zöldbors lecsepegtetve
  • 60 ml fehérbor
  • 120 ml tejszín
  • 1 ek brandy
  • 240 ml marha alaplé
  • ¼ teáskanál zselatinpor
  • 1 teáskanál sötét szójaszósz (opcionális)

HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ

  • 700 g burgonya
  • Olaj a sütéshez
  • Kovászos uborka
  • Gyorsan elkészíthető köretek

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Frissentartó fólia

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A burgonyát süsd meg kb. 8 percig a mikróban, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután hűtsd le a hűtőszekrényben, és szeleteld vékonyra, chips formájúra. Hevítsd fel az olajat 180°C-ra, és süsd a chipset kb. 5 percig, amíg barnára és ropogósra nem válik. Szedd ki egy papírtörlővel bélelt tálcára, és sózd meg alaposan.
  • 2A steakeket alaposan sózd és borsozd meg, majd egy nagy, nehéz serpenyőben hevíts fel olajat magas hőfokon. Süsd a steakeket néhány percig, egyszer vagy kétszer megfordítva, amíg a steak vastagságától függően szép barnára nem sülnek. Add hozzá a vajat a serpenyőhöz, és döntsd meg a serpenyőt, hogy a vaj az egyik oldalon összegyűljön. Tedd bele a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd locsold a steakeket a forró, fokhagymás-fűszeres vajjal addig, amíg a kívánt sütési szintet el nem érik. Vedd ki a steakeket egy tányérra, és tartsd melegen, amíg elkészíted a mártást.
  • 3Szűrd le a serpenyőből a fokhagymás vajat (tedd félre más felhasználásra!), majd tedd vissza a serpenyőt közepesen magas hőfokra. Add hozzá a borsszemeket, a bort, a brandyt, a húslevest, a zselatint és a tejszínt. Forrald fel, majd főzd kb. 5 percig, amíg be nem sűrűsödik. Ha szeretnél, keverd bele a sötét szójaszószt is.
  • 4Oszd szét a steakeket a tányérokra, és kanalazd rájuk a borsos mártást. Azonnal tálald a burgonyachipsszel és a kovászos uborkával.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK A HÚSHOZ

HOZZÁVALÓK A BORSMÁRTÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A KÖRETHEZ

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET