Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 500 ml teljes tej
  • 3 nagy tojás
  • 40 g kukoricaliszt
  • 200 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliarúd paszta vagy kivonat
  • 25 g keksz, összetörve

HOZZÁVALÓK A CSOKOLÁDÉS PUDINGHOZ

  • 100 g étcsokoládé, 50 g apróra vágva és 50 g reszelve a tálaláshoz
  • 1 csipet tengeri sópehely

HOZZÁVALÓK A BAILEYS-ES PUDINGKRÉMHEZ

  • 50 ml Baileys vagy ír krémlikőr
  • 75 g mascarpone

HOZZÁVALÓK A TEKERCSHEZ

  • 100 ml erős, forró kávé
  • Néhány szelet diós tekercs
  • Néhány db marcipángolyó

HOZZÁVALÓK AZ ESPRESSO TEJSZÍNHABHOZ

  • 450 ml tejszínhab
  • 2 evőkanál lágy, világos barna cukor
  • 2 teáskanál kávé

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A puding elkészítéséhez tedd a tejet egy nagy lábasba, majd közepes lángon forrald fel. Közben keverd össze a kukoricalisztet, a porcukrot, a vaníliát és a tojásokat egy nagy tálban, amíg sima nem lesz. Öntsd a forró tejet a tojásos keverékre, és alaposan keverd össze. A keveréket öntsd vissza a lábasba, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg be nem sűrűsödik. Oszd szét a pudingot két tálba: az egyikhez add hozzá az apróra vágott étcsokit és a tengeri sót, majd keverd addig, amíg a csoki teljesen felolvad. A másikhoz keverd hozzá a mascarponét és a Baileys-t, amíg sima nem lesz. Nyomj egy fóliát a puding tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, majd hűtsd le néhány órára.
  • 2Ha készen állsz az összeállításra, vágd fel a diós tekercset 2 cm vastag szeletekre. Keverd össze a forró kávét a marcipángolyókkal. A diós tekercsszeletek egyik oldalát gyorsan mártsd a kávékeverékbe, majd béleld ki velük a trifle tál oldalát. A maradék szeleteket törd kisebb darabokra, és töltsd ki velük a tál alját. Locsold rá a maradék kávékeveréket. Ezután kend rá a Baileys pudingot, szórj rá egy réteg összetört kekszet, majd következzen a csokis puding. Hűtsd a trifle-t néhány órára vagy akár egy egész éjszakára.
  • 3Amikor tálalásra készen állsz, keverd össze a barna cukrot és a kávét egy kis tálban, majd önts rá 2 evőkanál forró vizet, és keverd el. Ezt a keveréket öntsd a dupla tejszínhez, és verd addig, amíg lágy csúcsok nem alakulnak ki. A krémet halmozd a trifle tetejére, majd szórd meg reszelt csokoládéval.
  • 4Ha a trifle teljesen elkészült, akár egy napig is eláll a hűtőben, de a pudingos alapokat már néhány nappal korábban is elkészítheted, és hűtve tarthatod az összeállításig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A CSOKOLÁDÉS PUDINGHOZ

HOZZÁVALÓK A BAILEYS-ES PUDINGKRÉMHEZ

HOZZÁVALÓK A TEKERCSHEZ

HOZZÁVALÓK AZ ESPRESSO TEJSZÍNHABHOZ