12 FŐRE
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 500 ml teljes tej
- 3 nagy tojás
- 40 g kukoricaliszt
- 200 g porcukor
- 1 teáskanál vaníliarúd paszta vagy kivonat
- 25 g keksz, összetörve
HOZZÁVALÓK A CSOKOLÁDÉS PUDINGHOZ
- 100 g étcsokoládé, 50 g apróra vágva és 50 g reszelve a tálaláshoz
- 1 csipet tengeri sópehely
HOZZÁVALÓK A BAILEYS-ES PUDINGKRÉMHEZ
- 50 ml Baileys vagy ír krémlikőr
- 75 g mascarpone
HOZZÁVALÓK A TEKERCSHEZ
- 100 ml erős, forró kávé
- Néhány szelet diós tekercs
- Néhány db marcipángolyó
HOZZÁVALÓK AZ ESPRESSO TEJSZÍNHABHOZ
- 450 ml tejszínhab
- 2 evőkanál lágy, világos barna cukor
- 2 teáskanál kávé
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A puding elkészítéséhez tedd a tejet egy nagy lábasba, majd közepes lángon forrald fel. Közben keverd össze a kukoricalisztet, a porcukrot, a vaníliát és a tojásokat egy nagy tálban, amíg sima nem lesz. Öntsd a forró tejet a tojásos keverékre, és alaposan keverd össze. A keveréket öntsd vissza a lábasba, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg be nem sűrűsödik. Oszd szét a pudingot két tálba: az egyikhez add hozzá az apróra vágott étcsokit és a tengeri sót, majd keverd addig, amíg a csoki teljesen felolvad. A másikhoz keverd hozzá a mascarponét és a Baileys-t, amíg sima nem lesz. Nyomj egy fóliát a puding tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, majd hűtsd le néhány órára.
- 2Ha készen állsz az összeállításra, vágd fel a diós tekercset 2 cm vastag szeletekre. Keverd össze a forró kávét a marcipángolyókkal. A diós tekercsszeletek egyik oldalát gyorsan mártsd a kávékeverékbe, majd béleld ki velük a trifle tál oldalát. A maradék szeleteket törd kisebb darabokra, és töltsd ki velük a tál alját. Locsold rá a maradék kávékeveréket. Ezután kend rá a Baileys pudingot, szórj rá egy réteg összetört kekszet, majd következzen a csokis puding. Hűtsd a trifle-t néhány órára vagy akár egy egész éjszakára.
- 3Amikor tálalásra készen állsz, keverd össze a barna cukrot és a kávét egy kis tálban, majd önts rá 2 evőkanál forró vizet, és keverd el. Ezt a keveréket öntsd a dupla tejszínhez, és verd addig, amíg lágy csúcsok nem alakulnak ki. A krémet halmozd a trifle tetejére, majd szórd meg reszelt csokoládéval.
- 4Ha a trifle teljesen elkészült, akár egy napig is eláll a hűtőben, de a pudingos alapokat már néhány nappal korábban is elkészítheted, és hűtve tarthatod az összeállításig.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!