Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 8 szelet kovászos kenyér megpirítva
- 50 dkg apró csiperke
- 1 kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg cheddar reszelve
- 1 kanál vaj
- Friss kakukkfű
- 1 kanál olivaolaj
- Pár csepp balzsamecet
- Só
- Bors
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A gombát tisztítsuk meg, de ne áztassuk vízben.
- 2Vágjuk a gombafejeket szeletekre, vagy cikkekre.
- 3A vajat és olíva olajat tegyük egy serpenyőben és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát.
- 4Adjuk hozzá a gombát és sózzuk-borsozzuk, majd addig pároljuk, míg az összes levét el nem fővi.
- 5Pár csepp balzsamecettel és friss kakukkfűvel ízesítsük.
- 6A gombaragut halmozzuk a pirítósra és szórjuk meg bőven cheddarral.
- 7Tegyük be grill alá, vagy forró sütőbe, míg a sajt ráolvad.
- 8Tálaljuk frissen vágott újhagymával tálaljuk.
Kifli tipp
Vegyes gombákkal is elkészíthető. Kevés maradék sülthúst is keverhetünk a gombához.
Bármilyen zöldfűszerrel megszórhatjuk.
Cheddar helyett más karakteres sajt is megteszi.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!