• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 8 szelet kovászos kenyér megpirítva
  • 50 dkg apró csiperke
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg cheddar reszelve
  • 1 kanál vaj
  • Friss kakukkfű
  • 1 kanál olivaolaj
  • Pár csepp balzsamecet
  • Bors

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A gombát tisztítsuk meg, de ne áztassuk vízben.
  • 2Vágjuk a gombafejeket szeletekre, vagy cikkekre.
  • 3A vajat és olíva olajat tegyük egy serpenyőben és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát.
  • 4Adjuk hozzá a gombát és sózzuk-borsozzuk, majd addig pároljuk, míg az összes levét el nem fővi.
  • 5Pár csepp balzsamecettel és friss kakukkfűvel ízesítsük.
  • 6A gombaragut halmozzuk a pirítósra és szórjuk meg bőven cheddarral.
  • 7Tegyük be grill alá, vagy forró sütőbe, míg a sajt ráolvad.
  • 8Tálaljuk frissen vágott újhagymával tálaljuk.
Kifli tipp
Vegyes gombákkal is elkészíthető. Kevés maradék sülthúst is keverhetünk a gombához. Bármilyen zöldfűszerrel megszórhatjuk. Cheddar helyett más karakteres sajt is megteszi.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK