6 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg őzcomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- Fél citrom reszelt héja és leve
- Burgonya a körethez
- 2 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 1 db babérlevél
- 2 ek liszt
- 1 ek ecet
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Alaposan mosd meg a húst, távolítsd el a csontját, sózd és tűzdeld meg 15 dkg füstölt szalonnával.
- 2Mikor felforrt, add hozzá a húst, és alacsonyabb lángon párold puhára.
- 3Karikáud fel a répát és a petrezselymet és tedd egy lábasba. Öntsd fel körülbelül 5 dl vízzel és add hozzá az ecetet, a babérlevelet és a fél citrom reszelt héját. Ezt forrald fel.
- 4Miután a hús megpuhult, tedd át egy tepsibe és süsd sütőben pirulásig.
- 5A főzőlevet szűrd át. A 10 dkg vajból és 2 ek lisztből készíts rántást, ereszd fel az átszűrt főzőlével, valamint a 2 dl tejföllel, és tegyél hozzá egy kis citromlevet is.
- 6Tálalásnál önts a mártásból a felszeletelt húsra, köretként pedig használj burgonyát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!