Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg csontos csirkecomb
  • 250 gramm sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ doboz (növényi) tejföl
  • 2 ek. olívaolaj
  • Ízlés szerint só
  • Fél tasak fűszerkeverék a csirkehúshoz
  • 1 sütőzacskó

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A sárgaborsót alaposan, többször átmossuk és egy éjszakára bő vízbe áztatjuk.
  • 2A hagymákat apróra vágjuk és olívaolajon megpároljuk. Hozzáöntjük a leszűrt sárgaborsót és annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Ízlés szerint sózzuk.
  • 3Lefedjük és néhányszori keverés mellett addig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul.
  • 4Miközben fő a sárgaborsó, a csirkecombokat fűszerezzük, a sütőzacskóba helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-55 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • 5Az elkészült sárgaborsóból 1-2 merőkanálnyit kiveszünk és a (növényi) tejföllel egy turmixgépben pürésítjük, majd visszakeverjük.
  • 6A főzeléket tejföllel, borsócsírával, sült csirkecombbal tálaljuk.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön. Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod! Instagram: @_bgabka_

HOZZÁVALÓK