Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg sertés darált hús, ideálisan 20-30% zsírtartalommal
- 1-2 db kápia paprika
- 1 csomag újhagyma
- 1 db lilahagyma
- Néhány levél római, vagy jégsaláta
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg vöröshagyma
- Ha szeretjük, egy gerezd fokhagyma
- 4 db pita
- 10 dkg mustár
- 1 kanál méz, ha édesen szeretjük
- Kevés kakukkfű
- Só
- Bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Marhahús
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A kápia paprikát gázláng fölött, vagy konyhasárkánnyal feketére pirítjuk, majd lefedjük, hogy megpuhuljon és könnyen hámozható legyen.
- 2Ezután a sült kápiát vágjuk csíkokra és mustárral keverjük össze. Ha nagyon savas, kevés mézzel édesebbé tehetjük.
- 3A csevaphoz minimálisan érdemes fűszegezni a húst, a sótartalom 1,3-1,8% között ideális, függően attól, mennyire szeretjük sósan. Szóval kilónként tegyünk 13-18 gramm sót a húshoz.
- 4Frissen őrölt borssal és esetleg nagyon kevés kakukkfűvel ízesítsük a só mellett, majd keverjük össze alaposan és formáljunk kb 10 dkg-os kolbászokat belőle. Így hűtőben 2 napig eltartható, alaposan lefedve.
- 5Elkészítéskor süssük meg a csevapot grillen, serpenyőben, vagy 250 fokos sütőben pár perc alatt, ügyelve, hogy ne maradjon belül nyers, de ne is száradjon ki!
- 6A pitát pirítsuk meg, majd vágjuk be a képen látható módon. A frissen sült csevapot tálaljuk a mustáros paprikával, lilahagymával, hagymával, újhagymával, koktélparadicsommal, salátával.
Kifli tipp
A húst keverhetjük marhával és akár bárány, vagy birkahússal is. Fűszerezni nem érdemes karakteresen, de ha szeretjük, kevés fokhagymát és apró kockára vágott hagymát is tehetünk bele.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellet
Az irányítást szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!