Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 csomag, kb 500 g penne, rigatoni, vagy garganelli tészta
- 1 kis fej brokkoli
- 2 szál póréhagyma
- 5 dkg parmezán
- 15 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- Borsóhajtás, vagy friss petrezselyemlevél
- Só
- Bors
- 2 dl alaplé
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Csirkemell
- Bacon
- Cukkini
- Gomba
- Kelbimbó
- Répa
- Borsó
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben kicsit blansírozzuk meg, kb 3-4 perc alatt, majd szedjük át jeges vízbe, hogy szép zöld és friss maradjon.
- 2A tésztát is főzzük tegyük fel főzni sós vízben.
- 3Míg a tészta fő a póréhagyma karikákat pirítsuk át a vajon, majd öntsük fel alap lével és gyorsan forraljuk el a lé kétharmadát. Ez lesz a mártásunk.
- 4Ha elforrt a lé kétharmada, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk-borsozzuk és forraljuk tovább, míg híg szószt nem kapunk. Ekkor szedjük át bele az aldentere főzött tésztát egy szűrővel és alaposan forgassuk össze. Adjuk hozzá a brokkolit, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.
Kifli tipp
Bármilyen zöldséget használhatunk, akár cukkinit, gombát, kelbimbót, borsót, répát, stb.
Ha nem vegetáriánus ételként fogyasztjuk, akkor piríthatunk bacon-t a tetejére, vagy grillezhetünk hozzá egy kis csirkemellet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!