• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 4 tojás
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dkg porcukor
  • Fél reszelt citromhéj
  • 6 dkg liszt
  • 5 dkg teljes kiörlésű liszt
  • 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
  • 2 nagy marék magozott meggy (vagy áfonya, cseresznye, ribiszke, szeder) de aprított szilvával is finom
  • 1 evőkanál finomliszt

HOZZÁVALÓK A TEPSIHEZ

  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt

HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE

  • 5 dkg durvára tört dió vagy napraforgómag

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
  • 2A vajat vagy a margarint konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd a cukorral, a citromhéjjal, egy kevés sóval és az egyesével hozzáadott tojássárgájával 1-1 percig keverjük.
  • 3A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, és 2-3 adagban a vajas masszával összedolgozzuk.
  • 4 Végül a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
  • 5A gyümölcsöt 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, nehogy a tésztába süllyedjen.
  • 6Egy közepes nagyságú tepsit a vajjal kikenünk, és a liszttel meghintünk, majd a masszát belesimítjuk.
  • 7 A gyümölcsöt egyenletesen szétosztjuk rajta, és a tetejét a dióval megszórjuk.
  • 8A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a tepsit betoljuk, ekkor a hőmérsékletet 180 fokra mérsékeljük, majd a süteményt 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta teljesen átsült-e.
  • 9Amikor kész, kivesszük, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk.
Kifli tipp
12 hónapos kortól ajánlott.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A TEPSIHEZ

HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE