Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 17:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 2 db baby csirke
  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 szál spárga
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • Néhány ág kakukkfű
  • Friss petrezselyem
  • Friss snidling
  • 0,5 dl extra szűz olivaolaj
  • Durvára tört fekete bors
  • Fokhagyma por
  • Egy csipet só
  • 1 db citrom

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A csirkék hátát egy erős ollóval vágjuk el a gerinc mindkét oldalán, és tegyük félre alaplének.
  • 2A durvára tört borsot és tengeri sót keverjünk össze 1/1 arányban és adjunk 10 dkg-onként egy csapot kanál fokhagymaport hozzá.
  • 3Kevés olívaolajjal kenjük meg a csirkéket és alaposan masszírozzuk a bőrükbe a fűszerkeverékünket.
  • 4Hagyjuk állni így egy órát, addig gyújtsuk be a BBQ sütőt és stabilizáljuk 180 fokon, vagy kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
  • 5A burgonyát főzzük meg sós vízben és törjük át még melegen, majd a vajjal és meleg tejjel keverjük sima pürévé, ha szükséges sózzuk meg és tálalásig tartsuk meleg helyen.
  • 6A borsót és a spárgát forró sós-cukros vízben blansírozzuk, majd hűtsük le jeges vízben.
  • 7A csirkét helyezzük be a sütőbe és mérettől függően 1-2 óra alatt süssük készre.
  • 8Tálaljuk a zöldségekkel és burgonyával, szórjuk meg zöldfűszerekkel.

TIPP

  • 1Bármilyen zöldkörettel elkészíthető, a spárga, vagy a burgonya is lecserélhető.
  • 2Ha nem kapunk baby csirkét, próbáljuk meg csirkecombbal, vagy szárnnyal, esetleg gyöngytyúkkal.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK