• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk előre az ünnepekre: csütörtökön (10.31.) még emelt kapacitással kiszállítunk, de pénteken, Mindenszentek napján (11.01.) mi is szünetelünk. Békés ünnepet kívánunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A CUPCAKE-EKHEZ

  • 160 g finomliszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • Egy csipet só
  • 2 nagyméretű tojás
  • 125 ml napraforgóolaj
  • 225 g cukor
  • 50 g barnacukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 250 ml író
  • 100 g Lindt EXCELLENCE étcsokoládé durvára vágva
  • 12 darab LINDOR praliné

HOZZÁVALÓK A VAJKRÉMHEZ

  • 100 g Lindt EXCELLENCE étcsokoládé, feldarabolva
  • 115 g vaj, szobahőmérsékletű
  • 25 g kakaópor, átszitálva
  • 185 g porcukor, átszitálva
  • 2 evőkanál habtejszín

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (hőlégkeveréssel 160 fok, gázon 4-es fokozat), és béleljünk ki egy 12 darabos muffin formát muffin papírokkal!
  • 2Szitáljuk egy tálba a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd tegyük félre!
  • 3Egy másik tálban keverjük a tojásokat az olajjal, cukorral és a barnacukorral habosodásig, majd keverjük bele a vanília kivonatot is! Ehhez a keverékhez kis adagokban, felváltva keverjük hozzá a száraz lisztes keveréket és az írót, majd keverjük el alaposan! Az így kapott tésztába forgassuk bele a darabolt csokoládét is!
  • 4Kanalazzuk a tésztát a muffin forma mélyedéseinek háromnegyedéig, és süssük a cupcake-eket 20-25 percig! Nyomjunk egy-egy szem kicsomagolt LINDOR pralinét a még meleg sütemények közepébe, majd 10 perc pihentetés után egy hűtőrácson hagyjuk őket teljesen kihűlni!
  • 5A csokoládés vajkrémhez vízfürdő felett olvasszuk fel a durvára vágott csokoládét, majd hagyjuk teljesen kihűlni!
  • 6Keverjük a vajat addig, amíg az habos és szinte fehér lesz, majd keverjük simára az olvasztott csokoládéval! Ez után keverjük bele a kakaóport, a porcukrot és a tejszínt, és még további pár percig habosítsuk, amíg egy sima, habos és könnyed vajkrémet kapunk! Takarjuk le, és 10-15 percre tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megszilárdulhasson és állaga alkalmas legyen a díszítésre! Hűtés után kanalazzuk a vajkrémet egy előzőleg díszítőcsővel ellátott habzsákba, és díszítsük a cupcake-eket tetszés szerint!
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A CUPCAKE-EKHEZ

HOZZÁVALÓK A VAJKRÉMHEZ