Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- Pick Téliszalámi
- 20 dkg karfiol
- 20 dkg brokkoli
- 15 dkg burgonya
- 10 dkg koktélparadicsom
- Kevés vaj
- 1,25 dl tej
- 2 db tojás
- Snidling
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Szerecsendió ízlés szerint
- 1-2 ek pikáns szósz
- 20 dkg vörös cheddar sajt
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Reszeljük le a sajtot. A téliszalámit vágjuk szép kockákra. A paradicsomokat felezzük meg, a snidlinget vágjuk fél centis darabokra.
- 2A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedjük, lobogó sós vízben 2-3 percig forrázzuk. Szedjük ki egy szűrőlapáttal, és hagyjuk lecsöpögni. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a karfiol főzővizében 10-12 percig előfőzzük. Egy szűrőlapáttal szedjük ki, és csöpögtessük le alaposan.
- 3A tojásokat felverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval. Beleforgatunk ízlés szerinti mennyiségű vágott snidlinget.
- 4Fogjunk egy tűzálló tálat, kenjük ki vajjal, tegyük bele a zöldségeket, a kockázott szalámi ¾részét és óvatosan forgassuk össze. A tojásos keveréket locsoljuk rá.
- 5Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és alul-felül sütéssel kb. 40-45 percig sütjük.
- 6Közvetlenül tálalás előtt készítsük el a mártást. Alacsony hőfokon a tejet egy serpenyőben melegítjük. Amikor langyos, tegyük bele a sajtot, locsoljuk meg a Piri-Piri szósszal, és folyamatos kevergetés közben olvasszuk fel. Amikor szép homogén, vegyük le.
- 7Öntsük a zöldséges tálra a sajtmártást, szórjuk meg a maradék téliszalámi kockákkal.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!