Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 2 db sous vide csülök
- 1 kg burgonya megtisztítva, sós vízben megfőzve
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg vöröshagyma
- 10 dkg kacsa- vagy libazsír
- Friss snidling
- Friss petrezselyem
- Só
- Bors
- 1 liter olaj a sütéshez
- 5 dkg búzaliszt
- 40 dkg vegyes savanyúság
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Sertéscsülök
- Csalamádé
- Mustár
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A csülköket tasakkal együtt tegyük meleg vízbe egy fél órára, hogy a kocsonya elolvadjon a csülkön.
- 2A hagymát szeleteljük vékony karikára és forgassuk lisztbe, majd forró olajban süssük ropogósra. Vegyük ki és papírtörlőn szárítsuk le.
- 3A libazsíron futtassuk meg a zöldfűszereket és forgassuk bele a főtt burgonyát.
- 4A csülköket tegyük 200 fokra, hőlégkeverésre állított sütőbe és süssük addig, míg a bőre aranyszínű, ropogós lesz.
- 5Tálaljuk a zöldfűszeres burgonyával, ropogós hagymával és a savanyúsággal.
Kifli tipp
Házi csalamádéval is kiváló.
A burgonyát a csülök alatt meg is süthetjük, ha szeretjük.
A tasakban lévő szaftot forraljuk fel egy kanál mustárral és szószként kínáljuk a csülökhöz.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!