Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 db, kb 80 dkg branzino filé
- 10 dkg érlelt serrano sonka
- 5 dkg chorizo
- 4 db salátaburgonya kockára vágva és megfőzve sós vízben
- 10 dkg koktélparadicsom, ha van színes, az még jobb
- 1 dl olívaolaj
- 1 citrom
- Egy marék apró salátalevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 30 dkg zöld- vagy ceruzabab
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A zöldbabot forró sós vízben 4 percig blansoljuk, majd jeges vízben frissítjük.
- 2A chorizót kockára vágjuk és kevés olíván kipirítjuk a zsírját, kiszedjük, ebben a zsiradékban átpirítjuk a burgonyát, majd beletesszük a zúzott fokhagymát is. Pár csepp citrommal ízesítjük.
- 3A vékony sonkaszeleteket kevés olajon serpenyőben ropogósra pirítjuk.
- 4A halfiléket besózzuk, majd alaposan szárazra töröljük és forró olajban, tapadásmentes serpenyőben szép pirosra sütjük.
- 5A langyos salátát összeforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal, citromlével, jófajta extra szűz olívával.
- 6Hozzáadjuk a koktélparadicsomot és az apró salátaleveleket és ezen az ágyon tálaljuk a ropogós bőrű halfilét, a sonka chips-szel díszítve.
Kifli tipp
Bármilyen halfilét süthetünk, de akár csirkéhez is nagyszerű nyári köret a saláta. Halsütéskor figyeljünk arra, hogy száraz legyen a hal bőre, így nem ragad majd le, ha elég forró a serpenyőnk.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!